Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
17. 9. 2010,
15.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 17. 9. 2010, 15.17

8 let

Rep: Kje pa, točka ne bo dovolj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto bo eden izmed pomembnejših posameznikov Maribora na derbiju v Domžalah zagotovo Rajko Rep, ki utegne zaigrati od prve minute. Kaj pravi pred tekmo z vodilnim moštvom?

Ob zaključku poletnega prestopnega roka je bilo v Ljudskem vrtu zelo pestro. Najprej so Mariborčani prodali Dragana Jeliča, Armina Bačinoviča in najboljšega posameznika z začetka sezone, Josipa Iličiča, nato obelodanili prihod Rajka Repa. Slednji, ki je prišel iz Celja, naj bi bil zamenjava prav za Iličiča. ''Vem, da se od mene pričakuje veliko in verjamem, da bom izpolnil pričakovanja navijačev. Sem drugačen tip igralca, kot je bil Iličič, ki je odličen nogometaš in mu želim v nadaljevanju kariere čim več sreče. V Celju sem imel tudi mnogo obveznosti v obrambi, zdaj se od mene pričakuje veliko predvsem v napadu. Verjamem, da bom kos zahtevni nalogi. Seveda pa bom potreboval nekaj časa, da se povsem uigram,'' je povedal 20-letni vezist, ki zagotovo sodi med največje upe slovenskega nogometa. In kot tak obeta veliko. Njegov predhodnik v vijoličastem dresu je v vsega nekaj tednih iz drugoligaškega Interblocka prišel do članske reprezentance in kasneje tudi prestopa k italijanskemu prvoligašu Palermu. ''Počasi, počasi. Seveda vsak nogometaš želi, da nekoč igra v izbrani vrsti in eni izmed najmočnejših lig na svetu, a sam o tem trenutno niti približno ne razmišljam. Vesel sem, da sem član Maribora in komaj čakam na nove izzive,'' pravi nogometaš, ki je z vijoličastimi podpisal pogodbo do leta 2014.

Ni veliko razmišljal

Po podpisu pogodbe je imel reprezentančne obveznosti, v izbrani vrsti do 21 let, zato je prve vtise o Mariboru zbiral v zadnjem tednu. In vmes tudi debitiral v vijoličastem dresu. Najprej v prvenstvu proti Primorju, nato proti Roltek Dobu v pokalu. Obakrat je na igrišče prišel s klopi.

''Lahko rečem, da je vse v najlepšem redu. Vsi so me odlično sprejeli. V Ljudskem vrtu se odlično počutim. In komaj čakam, da se ustalim v moštvu. V primerjavi s Celjem je tukaj vse na višjem nivoju. Kar je tudi normalno. Maribor je največji slovenski klub. Ko sem podpisal z Mariborom, so se izpolnile moje otroške sanje. Za vijoličaste sem začel navijati, ko so igrali v ligi prvakov. Pa tudi sicer bi bilo verjetno enako. Saj v kraju, kjer živim, vsi navijajo za vijoličaste. Ni se mi bilo težko odločiti, ko sem prejel klic iz Maribora. Vse se je zgodilo zelo na hitro,'' je povedal Rep, ki je v celjskem moštvu šel skozi mladinske ter člansko selekcijo in postal tudi kapetan ekipe, ter ni pozabil omeniti: ''V Celju sem se tudi dobro počutil. Mojemu nekdanjemu klubu se moram zahvaliti za vse, kar mi je uspelo. Tam sem zrasel,'' je povedal nogometaš, ki je v zadnjem času imel tudi nesporazume z zdaj že nekdanjim celjskim trenerjem Milanom Đuričićem. A o tem ne želi preveč govoriti. ''Kaj je šlo narobe, ne vem. V zadnje pol leta z njim nisem bil v najboljših odnosih. A to je zdaj že za mano. Pred vrati so novi izzivi,'' še pravi mladi nogometaš.

Cilj? Dvojna lovorika

In eden izmed večjih izzivov bo v soboto, ko se bodo Mariborčani v devetem prvenstvenem krogu v Kamniški Bistrici pomerili s trenutno vodilno ekipo prvenstva, Domžalami.

''Res je, da v zadnjih dveh tekmah nismo zmagali. V pokalu smo odigrali 120 minut in se kar namučili, a smo bili veliko boljši nasprotnik, toda žoga enostavno ni hotela v gol. Poleg tega pa so bili tudi pogoji za igro zelo slabi. Glede na deževje, ki se je razširilo nad vso Slovenijo, je jasno, da nas podobno čaka tudi proti Domžalam. A kljub zadnjima dvema tekmama ni čutiti nobene živčnosti. Še vedno smo zelo optimistični in verjamemo v uspeh,'' pravi strelec štirih prvenstvenih golov v tej sezoni, ki v Domžalah ne bi bil zadovoljen z remijem. ''Ne, kje pa. Gremo na zmago. Maribor mora vedno iti na zmago. Se pa zavedamo, da nam ne bo lahko. Domžale imajo dobro ekipo, ki nam bo zagotovo skušala zagreniti življenje,'' so bile besede Repa, ki ne deli mnenja s tistimi, ki menijo, da se bodo vijoličasti v tej sezoni sprehodili do novega naslova državnega prvaka. ''Zagotovo se bomo morali pošteno potruditi, če želimo postati prvaki. Slovenska liga je izjemno izenačena, ne bo nam lahko. Tu so Domžale, ob njih se bo zagotovo našel še kdo. Nič ne bo enostavno. Seveda pa imamo jasne cilje. Želimo biti prvi tako v prvenstvu kot tudi v pokalu,'' je zaključil vezist, ki v Mariboru nosi zanimivo številko na hrbtu – 55.

Ne spreglejte