Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 11. 2015,
10.49

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Keylor Navas Iker Casillas PSG Nacho Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 4. 11. 2015, 10.49

5 let, 5 mesecev

Rekorder, zaradi katerega nihče ne pogreša Casillasa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real Madrid slavi novega nogometnega rekorderja. Kostaričan Keylor Navas je postal prvi vratar v zgodovini lige prvakov, ki na prvih šestih nastopih ni prejel zadetka. Mrežo je začaral tudi proti PSG.

Lani je bil en izmed junakov svetovnega prvenstva v Braziliji, ko je majhno Kostariko senzacionalno popeljal med osem najboljših in nato namučil še Nizozemsko, letos pa blesti med vratnicama madridskega Reala. Pred začetkom sezone ni dobro vedel, kakšna bo njegova usoda. V prejšnji sezoni si je slačilnico delil z Ikerjem Casillasom, ki pa mu je odžiral tekmovalne minute.

Ko je kapetan zapustil špansko prestolnico in odšel v Porto, so si beli baletniki prizadevali za nakup španskega reprezentančnega vratarja Davida De Gee. Manchester United se mu ni odrekel. Dogovori med kluboma so zastali, razlogi pa so bili tako neverjetni, da so polnili naslovnice še nekaj časa po koncu poletnega prestopnega roka. "Ko sem izvedel, da ostajam pri Realu, sem zajokal od sreče. Nisem želel zapustiti Madrida, ki je postal moj dom," je priznal Kostaričan v pogovoru za radijsko postajo Cadena Cope. Doma je čakal s polnimi kovčki, pripravljen, da odpotuje na Otok, a je njegov telefon na njegovo srečo ostal nem.

Navas je ostal v Španiji in ugotovil, da mu je usoda namenila vlogo prvega vratarja Reala. To je bila njegova dolgoletna želja. Dočakal jo je, nato pa s svojimi predstavami prisilil trenerja Rafaela Beniteza, da mu je tudi uradno podelil lento prvega vratarja Reala.

Proti Parižanom mu je bila naklonjena tudi sreča

V tej sezoni brani imenitno. Prejema zelo malo zadetkov. Odkar brani v ligi prvakov, sploh še ni šel po žogo v mrežo. V prejšnji sezoni je branil na dveh tekmah (Basel in Ludogorec) ter ostal nepremagan. V tej sezoni je podvig ne le ponovil, ampak ga je tudi podaljšal na niz šestih zaporednih srečanj brez prejetega zadetka. Proti Šahtarju, Malmu in PSG (s francoskim prvakom se je pomeril dvakrat) se njegova mreža ni zatresla.

Zasluge pripadajo njemu, saj iz tedna v teden opozarja nase z imenitnimi posredovanji, odlično delo so opravili tudi njegovi ožji sodelavci v obrambni vrsti, spremlja pa ga tudi sreča. Okvir njegovih vrat se je v torek na srečanju s Parižani zatresel kar trikrat, a je ostalo pri tesni zmagi Reala z 1:0 in zagotovljenem napredovanju v osmino finala. "Izkazali smo se v obrambi in si zagotovili zmago nad Parižani," je dejal po novih treh točkah, ki jih je osvojil Real.

Po navadi za rekorde skrbi Ronaldo …

Kostaričan je postal prvi vratar v zgodovini lige prvakov, ki je v uvodnih šestih nastopih ostal nepremagan. S tem je poskrbel za še enega v reki rekordov, ki prihajajo do izraza, ko v ligi prvakov nastopa Real, pod večino njih pa se podpisuje Cristiano Ronaldo.

"Najbolj pomembna stvar je ekipno delo. Ko ne prejmemo zadetkov, vedno zmagamo vsi, podobno je, ko dosežemo zadetek," je skromno priznal 28-letni vratar Reala, ki je pred prihodom v Madrid navduševal med vratnicama Levanteja.

V torek je zanimiv rekord dosegel tudi njegov soigralec Nacho. Med prvim polčasom je vstopil v igro in zamenjal poškodovanega Marcela, nato pa se je vpisal med strelce. Kaj podobnega ni uspelo še nobenemu nogometašu Reala v ligi prvakov.

Ne spreglejte