Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 6. 2016,
10.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Jasmin Kurtić Atalanta slovenska nogometna reprezentanca Nogometna zveza Slovenije Srečko Katanec Edoardo Reja

Torek, 7. 6. 2016, 10.48

6 let, 6 mesecev

Brez sprememb na položaju selektorja slovenije

Reja zanikal, da menja Katanca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Na prijateljski nogometni tekmi med Slovenijo in Turčijo je dogajanje na igrišču skoraj zasenčila novica, ki so jo v svet poslali nekateri italijanski mediji, češ da bo Srečka Katanca na položaju selektorja slovenske reprezentance nasledil Edoardo Reja. Nogometna zveza Slovenija je govorice označila za neresnične, nekaj dni pozneje pa še Reja.

Zamejski Slovenec Edoardo Reja, ki prihaja iz Ločnika pri Gorici, je v bogati trenerski karieri vodil prek 20 klubov. Selektor še ni bil. Čeprav se ga je večkrat povezovalo s slovensko reprezentanco, ni še nikoli vodil izbrane vrste. To bi si 70-letni strokovnjak, dober družinski prijatelj Fabia Capella, štel v neizmerno čast, a je vprašanje, ali bo kdaj dočakal priložnost.

Srečko Katanec ima s krovno zvezo sklenjeno pogodbo do leta 2018. Po porazu s Turčijo je dejal, da ni kruhoborec, ampak je pripravljen zapustiti selektorski stolček, če bo zveza našla boljšega kandidata, o poročanju italijanskega športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport in državne televizije RAI, da prihaja na slovenski stolček njegov stanovski kolega Reja, pa se je le dobrodušno nasmehnil in pošalil, da je nekdanjega trenerja Atalante v Slovenijo povabil sam, brez vednosti predsednika.

Zgodba ni resnična

Da na selektorskem položaju v Sloveniji ne bo nenadnih sprememb, ki so se omenjale na Apeninskem polotoku, nam je potrdil tudi neposredno ''vpleteni'' Reja. V nedavno končani sezoni je treniral Atalanto iz Bergama, z njo uresničil začrtani cilj, obstanek v serie A, v ekipi pa je vodil tudi slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića.

Srečko Katanec ostaja selektor slovenske reprezentance, s katero se pripravlja na začetek kvalifikacij za SP 2018. | Foto: Srečko Katanec ostaja selektor slovenske reprezentance, s katero se pripravlja na začetek kvalifikacij za SP 2018.

Po koncu sezone sta se poti Reje in Atalante razšli, sin Slovenca in Furlanke pa je poudaril, da ne namerava prevzeti slovenske reprezentance. ''Ta zgodba ni resnična. To so le govorice. Ne vem, zakaj se je omenjalo moje ime,'' nam je povedal Reja, razjarjen zaradi tega, ker je moral v zadnjih dneh številnim nepričakovano pojasnjevati, ali se resnično seli v Slovenijo ali ne.

Slovenski selektor ostaja Katanec, ki ga septembra čaka vstop v nov kvalifikacijski ciklus. Potegoval se bo za udeležbo na svetovnem prvenstvu v Rusiji, tekmeci v skupini pa bodo Anglija, Slovaška, Škotska, Litva in Malta.

Ne spreglejte