Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 8. 2016,
17.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

evropski superpokal Sevilla Real Madrid

Torek, 9. 8. 2016, 17.02

6 let, 6 mesecev

Evropski superpokal 2016

Zidane se skuša vpisati v zgodovino brez Ronalda in Bala

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Zidane | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Danes se bosta v evropskem superpokalnem dvoboju za prvo lovoriko v sezoni 2016/17 udarila španska tekmeca. Real Madrid je aktualni zmagovalec lige prvakov, Sevilla pa je osvojila evropsko ligo. Beli baletniki bodo v Trondheimu (na Norveškem) oslabljeni, saj bosta manjkala največja zvezdnika Cristiano Ronaldo in Gareth Bale.

Real Madrid – Sevilla ob 20.45

Verjetni začetni postavi:
Real Madrid: Casilla; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modrić, Isco; James Rodríguez, Lucas Vázquez, Morata.
Sevilla: Soria; Ferreira, Pareja, Carriço, Escudero; Kranevitter, Correa, Iborra; Sarabia, Konoplyanka, Vietto.

Manjkajo:
Real:
Ronaldo (poškodba kolena), Navas (tetiva), Coentrão (stegenska mišica), Kroos, Bale in Pepe (nizka stopnja fizične pripravljenosti)
Sevilla: Trémoulinas (koleno), Krohn-Dehli (koleno)

Na štadionu, kjer domuje večkratni norveški prvak Rosenborg, se bosta danes za evropsko lovoriko pomerila Real in Sevilla. Enajstkratni evropski prvak bo nastopil brez številnih zvezdnikov, trener Zinedine Zidane pa je prepričan, da lahko uresniči cilj tudi brez njih. "Pripravljeni smo. Igralci so se v pripravljalnem obdobju izkazali. V nogometu nikoli ne veš, kaj ti prinese tekma. Možnosti za zmago so polovične," pred srečanjem razmišlja francoski strokovnjak, ki še ne ve, ali bo za nastop pripravljen tudi njegov rojak Karim Benzema. Napadalec čuti bolečine v hrbtu.

Zidane lahko postane šele peti v zgodovini 

Najboljši igralec belih baletnikov Cristiano Ronaldo bo zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil v finalu evropskega prvenstva, počival še nekaj časa, Gareth Bale pa po napornem Euru 2016, kjer je Valižane popeljal v polfinale, še ni nared za vrhunske dvoboje.

Če bo Zidane osvojil evropski superpokal, bo postal šele peti Zemljan, ki je omenjeno tekmovanja osvojil kot igralec in tudi kot trener. Pred njim je to uspelo Carlu Ancelottiju, Diegu Simeoneju, Josepu Guardioli in Luisu Enriqueju.

Cristiano Ronaldo, ki je odločil finale lige prvakov 2015/16 proti Oblakovemu Atleticu, ne bo nastopil na današnji tekmi. | Foto: Vid Ponikvar Cristiano Ronaldo, ki je odločil finale lige prvakov 2015/16 proti Oblakovemu Atleticu, ne bo nastopil na današnji tekmi. Foto: Vid Ponikvar

Na trenerskem stolčku Seville se bo prvič na uradni tekmi predstavil Jorge Sampaoli. Argentinec je nasledil Unaija Emeryja, ki se je preselil v Pariz. "Moramo se še uigrati in navaditi na naš nov slog. Real se je v pripravljalnem obdobju pomeril proti številnim močnim tekmecem, odsotnost nekaterih njegovih nosilcev pa se ne bo poznala v njegovi igri. Naša želja za zmago je velika in odločna," je dejal novi trener nogometnega kluba iz Andaluzije, ki je v prestopnem roku ostal brez Grzegorza Krychowiaka, Kevina Gameira, Everja Banege in Cokeja

Dvoboj se bo začel ob 20.45.

Ne spreglejte