Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2009,
9.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 10. 3. 2009, 9.22

8 let

Real na Anfieldu prebija urok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rekorder po številu evropskih naslovov Real Madrid bo skušal na Anfieldu preskočiti oviro imenovana osmina finala lige prvakov, kar jim v zadnjih letih ne uspeva.

Liverpool je z gostovanjem v španski prestolnici še enkrat dokazal, da je pod vodstvom Rafaela Beniteza zelo resen kandidat v končnici tekmovanja. Real sicer skuša na vse načine po dolgih letih prebiti led osmine finala, kar pa mu po prvem polčasu ne uspeva najbolje. Kljub solidni igri Reala si je Liverpool zagotovil prednost in jo bo skušal ubraniti pred svojimi navijači. Vendar španski klubi niso bili ravno dobri gosti pri Liverpoolu, saj so gostitelji na zadnjih dvanajstih tekmah le dvakrat zmagali.

Torres od prve minute?

Strelec edinega zadetka v Madridu Yossi Benayoun se je poškodoval na treningu, vprašljiva pa sta tudi Alvaro Arbeloa in Fernando Torres. Zaradi kazni kartonov pa bo moral počivati Albert Riera. "Torres je treniral in imamo še nekaj časa za odločitev," je povedal Rafael Benitez.

Pred Liverpoolom je naporen teden, saj jih konec tedna čaka tudi obračun proti Manchester Unitedu, za katerim zaostajajo za sedem točk. "Jasno je, da je pred nami pomemben teden. Če premagamo Manchester United, lahko še vedno ostanemo v borbi za naslov, drugače pa bo težko. Napredovati proti Realu pa je najpomembnejša stvar. Ko delaš stvari pravilno, včasih ni potrebno zmagati," je še povedal trener Liverpoola.

Real verjame v uspeh

Real je v zadnjem času v odlični formi, saj je šele proti Atleticu prekinil serijo desetih zaporednih zmag v španskem prvenstvu. Na tej tekmi se je v ekipo vrnil Fernando Gago. Pri Realu so pred tekmo dobro razpoloženi: "Smo optimistični, saj lahko spreobrnemo izid. Kakorkoli govorimo o taktiki, najpomembneje je, da igralci zares verjamejo v uspeh," pa pred tekmo pravi trener Reala Juande Ramos.

Ne spreglejte