Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 2. 2014,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 2. 2014, 14.03

8 let

Real do minimalne prednosti, junak Benzema

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za nami sta prva dva polfinalna dvoboja lige prvakov, videli pa smo en sam samcat zadetek, ki je Realu pred povratnim srečanjem v Münchnu zagotovil majhno prednost. V Londonu se bo začelo z 0:0.

Trener "galaktikov" Carlo Ancelotti je s svojimi izbranci sestavil čvrsto obrambno postavitev, ki je Bayernu ni uspelo prebiti, domači pa so skozi celotno srečanje prežali na hitre protinapade. Enega so izkoristili in prišli do prednosti pred povratno tekmo.

Domači so povedli v 19. minuti. Cristiano Ronaldo, s 14 goli najboljši strelec tekmovanja v tej sezoni, je podal v globino do Fabia Coentraa, ta je žogo poslal pred gol, kjer jo je Karim Benzema brez težav spravil v mrežo.

Kljub prednosti Reala potnik v finale, ki bo 24. maja v Lizboni, nikakor še ni odločen, saj je Bayern - razen v zadetkih - prevladoval v praktično vseh drugih statističnih elementih.

Brez najboljšega posameznika sezone, Belgijca Edena Hazarda, in napadalca Samuela Eto'oja se je mojster nogometne taktike Jose Mourinho v Madrid prišel braniti in dobil tisto, česar si je želel. Pa čeprav bi bilo lahko tudi drugače. Od prve do zadnje minute je na igrišču prevladoval Atletico, a ni našel poti do vrat Chelseaja. V teh je najprej 18 minut stal Petr Čech, potem ga je, ker se je dolgoletni prvi vratar Londončanov poškodoval, nadomestil Mark Schwarzer. Enainštiridesetletni avstralski vratar se je izkazal in izkoristil priložnost, ki jo je nenadejano dobil.

Atletico je imel premoč. Na vrata gostov je streljal desetkrat, gostje so v domača vrata merili le trikrat. Še večja je premoč, ki so jo imeli Španci v statistiki strelov mimo gola. Kar 16 proti 2 v korist domače ekipe. Ni dvoma, da bomo čez šest dni v Londonu spremljali drugačno, predvsem veliko bolj zanimivo tekmo. Tokratna je vse ljubitelje nogometa malce razočarala. Zadetki so pač tisto, po čemer vsi hrepenijo.

Ne spreglejte