Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 11. 2012,
20.10

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andraž Šporar Andrej Razdrh

Sobota, 3. 11. 2012, 20.10

4 leta, 10 mesecev

Razdrh še osmič v devetih tekmah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 16. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Aluminij s 3:0 (0:0).

Olimpija z izjemo poraza v Mariboru nadaljuje zmagovito pot pod vodstvom Andreja Razdrha. Osma zmaga na zadnjih devetih prvenstvenih tekmah in poraza Maribora ter Domžal zanjo pomenijo dodatno utrditev na drugem mestu na lestvici. Olimpija, ki ob tekmi več za vodilnimi državnimi prvaki zaostaja tri točke, je ekipo iz Kidričevega pokorila v drugem polčasu z zadetki Andraža Šporarja, Blaža Božiča in Anžeta Zorca. Aluminij je vpisal osmi poraz v prvenstvu, a zadržal šesto mesto.

Prvi polčas je minil bolj ali manj ob igri brez nevarnosti za enega ali drugega vratarja, čeravno sta ekipi igrali kar živahno. Malce bolj konkretni so bili zeleno-beli, čeprav so imeli gosti prvo lepšo priložnost, ko je v 15. minuti v zadnjem trenutku domača obramba blokirala strel Tomaža Kožarja.

Domači so predvsem po 30. minuti nanizali nekaj strelov, med drugim je Nik Omladič meril malce mimo gola v 31. minuti z roba kazenskega prostora, podobno je bilo tudi v 33. minuti po strelu Anžeta Zorca in v 35. minuti po poskusu Nikole Nikezića. Slednji je ob koncu polčasa poskusil še z glavo, a je žoga zletela visoko čez gol.

Po mirnem uvodu v drugi polčas pa so Ljubljančani povedli v 50. minuti. Damjan Trifković je izvedel prosti strel z leve strani, podal v kazenski prostor, kjer je Andraž Šporar (s hrbtom proti golu) z glavo preusmeril smer žogi in jo poslal v mrežo mimo Tomaža Murka. Za Šporarja je bil to peti ligaški zadetek v sezoni in tretji na zadnjih treh tekmah.

Isti igralec je znova streljal v 58. minuti, vendar je bil Murko na mestu po poskusu malce z desne strani. Olimpija je tekmo odločila v 63. minuti. Najprej je do neoviranega strela z dobrih desetih metrov prišel Zorc, a je dobro posredoval Murko, ki je žogo odbil.

Toda ta je končala pri Blažu Božiču, ki je nato prav tako z dobrih desetih metrov le matiral Aluminijevega vratarja. Deset minut pozneje je Zorc postavil še piko na i domači zmagi, ko je iz neposredne bližine za svoj prvi ligaški zadetek unovčil lepo Šporarjevo podajo.

Ne spreglejte