Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 3. 2012,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Inter Marseille

Torek, 13. 3. 2012, 11.18

8 let

Ranieri: Inter se nikoli ne preda (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
''Gre lahko sploh še slabše?'' Tako se v zadnjih tednih sprašujejo navijači Interja in Marseilla in objokujejo skoraj redne poraze v prvenstvu. Preboj v četrtfinale lige prvakov bi popravil vtis ...

Torek, 13. marec 2011, bi bil lahko usoden za dva evropska velikana. Inter in Bayern sta leta 2010 odločala o evropskem naslovu, slabi dve leti kasneje pa bi se lahko poslovila že v osmini finala lige prvakov. Če bi ''črno-modri'' padli v francosko jamo, bi bil to nov velik udarec za vodstvo in navijače, ki priznavajo samo najvišja mesta. Če Inter ne bo nadoknadil zaostanka iz Marseilla, bi se najbrž s trenerskega mesta poslovila tudi Claudio Ranieri. V zadnjih desetih tekmah je zmagal le enkrat. Na njegovo srečo na zadnjem srečanju, ko je Inter v gosteh ugnal Chievo. A ne tako prepričljivo, kot priča končni rezultat 2:0. Oba zadetka sta namreč padla v izdihljajih srečanja.

''Potrudili se bomo, da dosežemo zadetek, ter bili dovolj pazljivi, da ga ne prejmemo. Marseille ima močno ekipo, ki je zelo nevarna v protinapadih. V ligi prvakov je več točk osvojil v gosteh kot pa doma,'' opozarja strokovnjak iz Rima. Pred tekmo je naslovil prošnjo navijačem in jih poznval, da pomagajo nič kaj prepričljivim ljubljencem. ''V Veroni smo zmagali, ker smo se borili do konca. Inter se nikoli ne preda,'' je prepričan Ranieri, ki ne bo mogel računati na kaznovanega Cristiana Chivuja, Andrea Ranocchia in Ricardo Alvarez pa bosta počivala zaradi zdravstvenih težav. Maicon, v petek se je po dolgem času vrnil na igrišče, v ponedeljek ni opravil treninga, a bo najverjetneje igral od prve minute. Trenerja Interja pri gostih najbolj skrbi vrnitev Loica Remyja, s katerim je klub iz francoskega pristanišča povsem druga zgodba.

Milančani bi raje videli, da Marseille nadaljuje niz predstav, s katerimi je v zadnjih tednih paral živce navijačem. V domačem prvenstvu si je privoščil kar štiri zaporedne poraze, kar je Deschampsovo četo vidno oddaljilo od tretjega mesta, ki še vodi v kvalifikacije za ligo prvakov. Marseille je trenutno le osmi. Evropski preboj v četrtfinale bi prišel še kako prav, saj bi pomirili nezadovoljneže na tribunah. ''Imamo majhno prednost s prve tekme, a je favorit še vedno Inter. Nimamo nič za izgubiti. Naš cilj je, da se osredotočimo tudi na napad in skušamo zatresti mrežo gostiteljev,'' je razkril Didier Deschamps, njegov optimizem pa je podkrepila vrnitev treh pomembnih členov. Vračajo se Loic Remy, Stephane Mbia in Mathieu Valbuena, ki so v petek že zaigrali na Korziki (Marseille je priznal premoč Ajacciu z 0:1, gol pa je padel v 88. minuzi), še vedno pa je na stranskem tiru Andre-Pierre Gignac. Strelec zadetka na tekmi na Velodromu Andre Ayew dvoboja v Milanu ne želi zamuditi za nič na svetu. Čeprav mu že dalj časa nagaja poškodba rame, je trdno odločen, da bo pomagal soigralcem na najpomembnejšem evropskem izpitu v te sezoni. ''Potrebna bo operacija. A če jo opravim zanj, bo sezona zame že končana. Zato bom stisnil zobe in raje nadaljeval na igrišču,'' sporoča Ganec, sicer sin nekdanjega zvezdnika Abedija Peleja.

Ne spreglejte