Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 5. 2022,
18.16

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Erik ten Hag angleško prvenstvo Ralf Rangnick Manchester United

Nedelja, 29. 5. 2022, 18.16

1 leto, 11 mesecev

Ralf Rangnick

Sprememba: angleški velikan ne bo več sodeloval z Nemcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Ralf Rangnick | Ralf Rangnick je kot trener Man Utd dobil le 11 od 29 tekem. | Foto Reuters

Ralf Rangnick je kot trener Man Utd dobil le 11 od 29 tekem.

Foto: Reuters

Angleški nogometni velikan Manchester United je v nedavno končani sezoni 2021/22 razočaral navijače in osvojil le šesto mesto. V novi sezoni bo rdeče vrage vodil Nizozemec Erik ten Hag, njegov predhodnik Ralf Rangnick pa naj bi se posvetil vlogi klubskega svetovalca. Iz te moke pa ne bo kruha, saj je vodstvo Uniteda sporočilo, da prekinja sodelovanje z Nemcem, ki se ni izkazal v vlogi začasnega stratega.  

Chelsea
Sportal Dokončni dogovor o pet milijard evrov vrednem poslu

Nemški nogometni strokovnjak Ralf Rangnick je konec prejšnjega leta na vročem stolčku Manchester Uniteda nasledil Norvežana Oleja Gunnarja Solskjaerja. Z rdečimi vragi je sklenil sodelovanje do konca sezone, ko naj bi predal trenersko paličico nasledniku. Tako se je tudi uresničilo.

63-letni Nemec kot začasni strateg ni pustil dobrega vtisa. United je pod njegovim vodstvom na 29 tekmah zmagal le 11-krat (deset remijev in osem porazov), si privoščil nekaj bolečih visokih porazov na Otoku (npr. 0:4 proti Brightonu oziroma Liverpoolu), sezono pa končal z najmanjšim številom osvojenih točk, odkar je angleško prvenstvo zaživelo v podobi premier lige. Rangnick ni navdušil, tako da se je vodstvo kluba odločilo, da odstopa od prvotnega načrta, po katerem bi moral Nemec delovati na Old Traffordu dve sezoni kot klubski svetovalec.

Ralf Rangnick je 29. aprila sklenil sodelovanje z avstrijsko nogometno zvezo. Postal je selektor izbrane vrste. | Foto: Reuters Ralf Rangnick je 29. aprila sklenil sodelovanje z avstrijsko nogometno zvezo. Postal je selektor izbrane vrste. Foto: Reuters

Rangnick zapušča Anglijo, v nadaljevanju kariere pa se bo posvetil zgolj selektorski službi. Nedavno je namreč prevzel vodenje avstrijske izbrane vrste, s katero ga čaka v začetku junija zelo zahteven spored, saj slovenska severna soseda v elitni A-skupini lige narodov igra s Francijo, Dansko in Hrvaško. Rangnick je z avstrijsko nogometno zvezo konec aprila sklenil dveletno pogodbo.

Ralf Rangnick
Sportal Ralf Rangnick je novi selektor Avstrijcev

Manchester United je pod vodstvom Ralfa Rangnicka kljub zvenečim imenom na seznamu igralcev, na katerem prednjači zvezdnik Cristiano Ronaldo, ostal brez lovorik. V angleškem prvenstvu je osvojil šesto mesto in si priigral le vstopnico za nastop v Ligi Europa, v ligi prvakov je v osmini finala ostal praznih rok proti Oblakovemu Atleticu, v pokalu FA pa ga je presenetil Šporarjev Middlesbrough. V novi sezoni ga bo vodil donedavni trener Ajaxa Erik ten Hag, ki tako na Old Traffordu ne bo sodeloval z Rangnickom.

Ne spreglejte