Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 4. 2011,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Koper Maribor

Petek, 1. 4. 2011, 22.11

8 let

Rajčevič: Domov spet prihajam po tri točke

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za Aleksandra Rajčeviča bo sobotno gostovanje v Kopru z Mariborom nekaj posebnega. Vrača se v mesto, v katerem se je rodil in naredil prve nogometne korake.

''Zagotovo bo nekaj posebnega. Ne bom rekel, da bo zame ta tekma takšna, kot so vse. Na tribunah bo tudi nekaj mojih prijateljev, družina. Zagotovo bo veselo,'' priznava 24-letni standardni branilec vijoličastih, ki je v Maribor prišel pred začetkom te sezone. V Kopru je z vijoličastimi že gostoval konec avgusta lani, ko so gostje zmagali z 1:0, a na prenovljeni Bonifiki še nisem bil. ''Tudi zato bo tekma zame posebna. Prvič bom igral na štadionu, ki Kopru pomeni veliko in je zelo lep. Ogledal sem si ga, seveda, že, a zdaj bom na njem prvič tudi zaigral,'' se veseli Aleksander Rajčevič.

Koprčani niso v krizi

Ko spregovori o načrtih za sobotni derbi kroga, je veliko bolj resen in pravi: ''Prihajamo po pozitiven rezultat. Tudi, če bi remizirali, ne bi bila tragedija, a gremo na zmago. Maribor gre vedno na zmago. Koprčane spoštujemo. Govori se, da so v krizi, a sam menim, da ni tako. Imajo odlične posameznike, zelo dobro moštvo. Zelo nevaren je Milan Osterc, o kakovosti katerega je brezpredmetno govoriti, odličen nogometaš je tudi Konstantin Vassiljev, v koprski ekipi pa je še nekaj vrhunskih posameznikov. A ustaviti bomo morali vse, ne le enega. Koper je dober kot ekipa.''

Mariborčani imajo trenutno s tekmo manj pred Domžalčani pet točk prednosti na vrhu lestvice. Da bi jim vnovič ušli na osem točk, bodo morali zmagati. A ne glede na vse, je naš sogovornik prepričan, da se bo ob koncu sezone skupaj s soigralci veselil prvenstvene lovorike. ''Res je, da je liga izenačena in se lahko zgodi marsikaj. Ni še konec, a vseeno sem prepričan, da priložnosti ne bomo izpustili. Preveč smo dobri, da se ne bi ob koncu sezone veselili naslova v prvenstvu,'' je še dejal nogometaš, ki je v tej sezoni za Maribor igral na 19 prvenstvenih tekmah.

Premor je bil dobrodošel

Pred reprezentančnim premorom je imel Maribor manjšo krizo, a jo zdaj prebrodil. ''Ko nismo zmagali v treh tekmah zapored, se je veliko pisalo o tem, da smo v krizi. Morda smo tudi bili, a ni bilo nič hujšega. Ostali smo mirni in prepričani v to, da bo kmalu spet bolje. Potem smo pred premorom zmagali, v času premora, ki nam je prišel prav, pa dobro trenirali in odigrali tudi dve prijateljski tekmi, v katerih smo bili videti dobro. Prepričan sem, da bomo že v naslednjih tekmah dokazali, da smo dobro pripravljeni,'' je optimist branilec, ki je v prvi polovici sezone tvoril zelo zanesljiv branilski par s Sinišo Anđelkovičem, zdaj pa mesto v obrambi deli z Nejcem Potokarjem ali Jovanom Vidovičem.

''Anđelkoviča, tako kot tudi Armina Bačinoviča in Josipa Iličića, seveda pogrešamo, a to je nogomet. Pride čas, ko greš. Zdaj sta prišla nova branilca, ki sta zelo kakovostna. Tudi z njima se odlično razumem. Sta vrhunska nogometaša,'' je mlada soigralca pohvalil Rajčevič, ki je bil poleti tudi na širšem seznamu Matjaža Keka za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, a kmalu odpadel. ''Že to, da sem bil zraven, mi je pomenilo veliko. Seveda sem imel kanček upanja, da bi odšel na prvenstvo, a sem se dobro zavedal, da bo to težko. To je bila super izkušnja,'' je še povedal zdaj že dokaj izkušeni branilec s krepko čez 100 nastopi v prvi slovenski ligi. Je naslednja postaja tujina? ''Vsak si želi, da bi nekoč odšel. A počasi. Bom že šel, ko bo čas za to,'' se ne obremenjuje prijeten sogovornik.

Ne spreglejte