Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
2. 12. 2015,
10.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale Luka Elsner

Sreda, 2. 12. 2015, 10.42

7 let, 12 mesecev

Radi bi odigrali popolno tekmo in ujeli Maribor

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Domžalčani so v prejšnjem krogu na kolena spravili Koper na njegovem igrišču, a bi bili še veliko bolj veseli, če bi jim to uspelo tudi danes, ko bodo doma gostili Mariborčane.

V prvi tekmi proti Mariboru v tej sezoni pred domačimi navijači so izgubili. Zanje je bila usodna mojstrovina gostujočega kapetana in najboljšega strelca v zgodovini kluba Marcosa Tavaresa. Da bi bilo tokrat drugače, bodo morali Domžalčani, ki na lestvici Mariboru dihajo za ovratnik, imajo le tri točke manj na tretjem mestu, odigrati odlično tekmo.

"Vsaka domača tekma je priložnost, da stvari popeljemo na višjo raven. Kar smo v prvem delu doma spustili iz rok, smo večinoma popravili v gosteh," pred večernim derbijem, ki se bo začel ob 18. uri, pravi trener Domžal Luka Elsner, ki je pred domačimi navijači v tej sezoni neverjetno neučinkovit. V gosteh je na desetih tekmah zbral 22 točk, doma na devetih le 13. Zdaj bo to statistiko seveda skušal popraviti.

"Verjamem, da bomo znali na tekmi proti Mariboru prenesti vse dobre prvine naše igre, ki smo jo pokazali v Kopru. Na domačem igrišču smo vedno znali odigrati dobre velike tekme, pokazati popolno predstavo. Proti Mariboru je nujno, da v vseh prvinah igre pokažemo najvišjo raven. Odigrati moramo dobro tekmo, česar smo sposobni. Želeni rezultat nam bo prinesla le popolna tekma," je še povedal mladi trener.

Ob porazu pred domačimi navijači je v tej sezoni proti prvakom zabeležil tudi remi z 1:1. Takrat je bil na klopi vijoličastih že Krunoslav Jurčić, ki je v njihovo igro prinesel nove prvine. "Spremenila se je taktična postavitev in tudi način napadanja je drugačen. V določenih trenutkih so sposobni izvajati pritisk na nasprotnikovi polovici, kar pod prejšnjih vodstvom niso počeli. Če jim ponudiš dovolj prostora, ohranjajo visoko raven tehničnega znanja, čistih podaj in kombinatorike. Našli so način, kako biti uspešen, saj imajo za seboj lep niz neporaženosti," je Ljubljančan na klopi Domžal opozoril na niz devetih tekem brez poraza Mariborčanov.

Lahko ulovijo Maribor, kar prinaša pritisk

"Kljub temu verjamemo v zmago. Z Mariborom se lahko ob treh točkah izenačimo na lestvici, kar seveda prinaša pritisk. S tem se moramo naučiti živeti, saj se s pritiskom gradijo igralci in tudi uspešen kolektiv. Čutimo pozitiven pritisk, saj imamo dobro izhodišče, iz katerega lovimo svoj cilj, ki veno predstavlja dober motiv," je še povedal trener dvakratnih državnih prvakov, ki si v tej sezoni želijo predvsem uvrstitve v Evropo.

Tokrat domači trener ne bo mogel računati na Lucasa Maria Horvata, Dejana Trajkovskega, Adnana Golubovića in Zenija Husmanija, ki ga v četrtek čaka operacija kolena in je že končal z jesenskim delom sezone.

Ne spreglejte