Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
24. 5. 2017,
18.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid PSG Manchester United

Sreda, 24. 5. 2017, 18.31

6 let, 6 mesecev

Slovenskemu zvezdniku se obeta vroče poletje

PSG v akcijo za Jana Oblaka?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60
Vroče Atletico Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Več medijev, tudi priznani francoski športni dnevnik L'Equipe, poroča o tem, da so se pri bogatem francoskem prvoligašu PSG podali v akcijo za najboljšega slovenskega nogometaša, vratarja madridskega Atletica Jana Oblaka.

Jan Oblak, ki ga v zadnjem obdobju povezujejo predvsem s selitvijo v Manchester United, pri katerem naj bi se znašel zlasti v primeru, če bo dozdajšnji prvi vratar David De Gea res odšel v Real Madrid, naj bi bil vse bolj zaželen tudi pri PSG.

PSG, ki je letos po štirih letih prevlade ostal brez naslova francoskega prvaka, osvojil ga je Monaco, bo poleti najverjetneje zelo dejaven na nogometni tržnici.

Nemca so v Parizu že prečrtali

V Parizu, kjer so letos izpadli v osmini finala lige prvakov, bodo skoraj zagotovo kupili novega vratarja. Z Nemcem Kevinom Trappom, ki je bil številka ena v tej sezoni, namreč še zdaleč niso zadovoljni. Šestindvajsetletnik, ki je v PSG iz Eintrachta Frankfurta leta 2015 prišel za nekaj manj kot deset milijonov evrov, naj bi bil za Parižane že preteklost.

Njegovega naslednika naj bi pri PSG videli prav v dve leti mlajšem Oblaku, za katerim je tretja sezona med vratnicama madridskega Atletica, pri katerem se je uveljavil kot eden izmed najboljših vratarjev na svetu.

Se bo najdražji sloveski nogometaš poleti res preselil na štadion Park princev v Parizu? | Foto: Getty Images Se bo najdražji sloveski nogometaš poleti res preselil na štadion Park princev v Parizu? Foto: Getty Images

Cena? Vsaj 60 milijonov evrov

Pri Parizu naj bi že stopili v akcijo in pri Atleticu poizvedovali o tem, ali so ga Madridčani pripravljeni prodati. Po informacijah, ki prihajajo iz Francije, naj bi bili pri Atleticu pripravljeni prisluhniti pri ponudbi, ki naj ne bi bila nižja od 60 milijonov evrov.

Kaj sledi, bomo videli v prihodnjih tednih, tudi mesecih, a vse kaže, da se za Oblaka, ki je v Atletico iz lizbonske Benfice prišel pred tremi leti za 16 milijonov evrov, kar je slovenski rekord, obeta zelo vroče poletje.

Poletni prestopni rok se v Franciji in Angliji začne 9. junija in traja do 31. avgusta.

Ne spreglejte