Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 3. 2015,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid PSG Monaco Porto Barcelona Juventus Bayern München

Četrtek, 19. 3. 2015, 15.11

8 let

PSG proti Barceloni, Oblak proti Realu v četrtfinalu!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Žreb četrtfinalnih parov lige prvakov je ponudil madridsko poslastico ter ponovitev lanskega finala med Oblakovim Atleticom in branilcem naslova Realom. Barcelona se bo namerila na Parižane.

V četrtfinalu lige prvakov bo sodeloval le en slovenski nogometaš. To je Jan Oblak, vratar madridskega Atletica, ki je pomagal rdeče-belim do dramatične zmage nad Bayerjem. Zdaj čaka španske prvake nov izziv, ki ponuja mešane občutke. Ples kroglic v Nyonu je odločil, da se bodo izbranci Diega Simeoneja za mesto v polfinalu udarili z madridskim Realom, ki ga konec tedna čaka el clasico v Barceloni.

Atletico še pomni grenak poraz v lanskem finalu v Lizboni, ko je bil od evropske krone oddaljen le nekaj minut, nato pa je Real v podaljških napolnil njegovo mrežo. Maščevanje je bilo uspešno, saj je v tej sezoni pokazal zobe velikemu mestnemu tekmecu v španskem superpokalu in pokalu, kjer se je uspešno kosal z Realom in ga premagal.

Atletico je dokazal, da je strup za bele baletnike, ki v zadnjem obdobju nihajo v formi in v očeh tekmecev niso deležni takega strahospoštovanja, kot so ga bili v jesenskem delu. Tako se bo Škofjeločan še enkrat pomeril z najboljšim strelcem evropskih tekmovanj Cristianom Ronaldom, ki je v zadnjem času deležen vedno večjega števila kritik. Real bi lahko postal prvi klub, ki bi v zgodovini lige prvakov ubranil naslov.

Ibrahimović bo na prvi tekmi le gledalec

Drugi veliki četrtfinalni par sestavljata Barcelona in PSG. Lionel Messi je naletel na zahtevno oviro. Francoski prvak je v osmini finala po dveh zelo izenačenih dvobojih stopil na prste Chelseaju in ga izločil sredi Londona, na prvi tekmi pa ne bo smel računati na kaznovanega Zlatana Ibrahimovića, ki ima s Katalonci, svojimi nekdanjimi soigralci, še veliko neporavnanih računov.

V sezoni 2012/13 se je Barcelona v izločilnem delu že pomerila s Parižani in za napredovanje potrebovala ogromno sreče. Blancova četa, podprta s katarskimi milijoni, je prepričana, da je nastopil čas za veliki trenutek francoskega predstavnika. Lahko po vodilni angleški ekipi pade še vodilni klub v primeri division?

Porto je že presenetil Bayern, Monaco se ne sme podcenjevati

Bavarski velikan je na poti do četrtfinala ukrajinskemu prvaku nasul sedem zadetkov, zaradi ogromne prednosti v bundesligi pa se lahko povsem osredotoči na evropske cilje. Porto se prebuja. Izjemno moč je dokazal proti Baslu, kjer je blestel s prekrasnimi zadetki, zdaj se bo pomeril z zelo močnim Bayernom, ki na krilih Josepa Guardiole koraka proti evropskemu naslovu. Zanimivo je, da sta se tekmeca pred davnimi leti že srečala v evropskem finalu. Takrat so Portugalci na Dunaju presenetili Bavarce, junak srečanja pa je bil Alžirec Rabat Madjer, ki je dosegel zadetek po zvitem strelu s peto.

Juventus je suvereno odpravil Kamplovo Borussio in napovedal boljše čase v evropskih tekmovanjih. Žreb ga je nagradil, saj mu je dodelil Monaco, ki so si ga za tekmeca želeli mnogi favoriti. Podcenjevanje pa v sosedskem obračunu ne pride v poštev. To je na lastni koži izkusil Wengerjev Arsenal, ki je izpadel, čeprav je v Monte Carlu zmagal z 2:0. Stara dama je na povratni tekmi v Dortmundu dokazala, da je postala zrela in odgovorna ekipa, ki zna slediti navodilom trenerja Massimiliana Allegrija.

Ne spreglejte