Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
23. 1. 2015,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Zavrč Marko Ranilović NK Maribor NK Maribor Hajduk Split

Petek, 23. 1. 2015, 10.04

8 let

Prvi ''beli'' Slovenec po Cimetu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po Sebastjanu Cimirotiću ni bilo več Slovenca, ki bi se dokazoval pri splitskem Hajduku. Zdaj se v Dalmacijo odpravlja vratar Marko Ranilović, Zavrč pa je njegovo praznino zapolnil z dvema novincema.

Ko se je pred tedni na trenerski stolček Zavrča podal hrvaški strateg Ivica Solomun, nekdaj uspešen vratar Varteksa in Slaven Belupa, je brez zadržkov pohvalil 28-letnega Marka Ranilovića. Dejal je, da Zavrč računa na zelo dobrega vratarja, ki prihaja v prava leta in bo v ogromno pomoč mlajšim soigralcem. Sodelovanje med novopečenim trenerjem Haložanov in mariborskim vratarjem pa ni trajalo dolgo. Zavrčani so med tednom v pripravljalni tekmi s 3:0 odpravili Aluminij, za katerega je debitiral nekdanji Haložan Sandi Čeh, med vratnicama slovenskega klubskega fenomena pa je še zadnjič stal Ranilović. V prihodnje se ne bo več dokazoval v Prvi ligi Telekom Slovenije, pač pa na Hrvaškem. Sprejel je ponudbo splitskega Hajduka in postal prvi Slovenec po Sebastjanu Cimirotiću (2006), ki bo domoval na Poljudu.

Če bo odšel Kalinić, bo celo prvi vratar

Danes bo opravil prvi trening z nogometaši Hajduka, ki so na pripravah v Rovinju. Konec meseca bodo odigrali prijateljsko tekmo v Kopru. Takrat bi lahko debitiral med vratnicama dalmatinskega nogometnega ponosa, ki so ga finančne težave v zadnjem času izločile iz enakovrednega boja za hrvaško krono z zagrebškim Dinamom, po novem pa tudi Kekovo Rijeko.

Za zdaj mu je namenjena vloga rezervnega vratarja, saj naj bi še naprej glavnino tekem branil hrvaški reprezentant Lovre Kalinić. Če pa bi visoki Dalmatinec v kratkem zamenjal klubsko okolje, omenja se predvsem zanimanje nekaterih angleških klubov, bi lahko Ranilovića čez noč doletela ogromna čast, saj bi postal prvi vratar Hajduka.

Zdaj jih bo skušal zadovoljiti Ranilović, ki se dobro spominja časov, ko je v Mariboru navduševal Stipe Balajić. Takrat je bil v Ljudskem vrtu še mladinec, zdaj pa komaj čaka, da v Dalmaciji stisne roko nekdanjemu kapetanu, zaradi katerega so pri mariborskem klubu upokojili številko 19. Mariborski klub ga je tako vzljubil, da je upokojil njegovo številko 19, ki je od takrat ne videvamo več na hrbtni strani vijoličastih dresov. Zanimivo je, da Ranilović ne bo edini nogometaš s slovenskim potnim listom pri Hajduku. Slačilnico bo namreč delil s Čakovčanom Dejanom Mezgo, dolgoletnim zveznim igralcem Maribora.

Marko Pridigar nasledil soimenjaka

Zavrč je ostal brez prvega vratarja, a hitro našel zamenjavo. Ne eno, ampak celo dve. Iz Splita se je v obratno smer kot Ranilović odpravil 22-letni Hrvoje Čubić in že debitiral na srečanju z Aluminijem, ki ga je Zavrč dobil s 3:0, med strelce pa se je vpisal tudi Tomislav Kiš, posojeni napadalec splitskega velikana.

Namesto Marka pa je prišel še eden vratar. Usoda je posrečeno združila soimenjaka, ki sta se pred leti bojevala za mesto prvega vratarja v Ljudskem vrtu. Zavrč je namreč sklenil pogodbo z 29-letnim Markom Pridigarjem, še enim Štajercem, ki je večino kariere posvetil mariborskemu klubu.

Hrvat Matija Kovačić je čez noč postal tretji vratar in bo kot posojeni vratar najverjetneje odšel drugam. Na preizkušnji v Zavrču še vedno vztraja Hrvat Bruno Špišić, ki se je proti Kidričanom vpisal med strelce.

Ne spreglejte