Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
12.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 12.02

8 let

Prvaki sedmič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Domžal so v 17. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali MIK CM Celje z 2:1 (1:1).

Državni prvaki še naprej utrjujejo vodilni položaj na prvenstveni lestvici te sezone. Pred drugouvrščenim Koprom imajo zdaj že 11 točk naskoka, 13. zmago v sezoni pa jim je z dvema zadetkoma priigral Ljubijankič. Celjani za današnjim tekmecem na četrtem mestu zaostajajo že 17 točk.

Ljubijankič je nase prvič opozoril že v šesti minuti, ko je zatresel zunanji del mreže, Žeželj pa je dve minuti zatem ogrel dlani Mujčinoviča. Prvo nevarnejšo akcijo so gosti uprizorili v 11. minuti, ko je Pečnikov strel z glavo brez večjih težav Nemec ukrotil. Ni pa mogel Beršnjakovega v 21. minuti. Celjski vezist je namreč natančno izvedel prosti strel in z roba kazenskega prostora zadel zgornji desni kot domačih vrat.

A veselje Celjanov ni trajalo dolgo, saj je Ljubijankič v 29. minuti z roba kazenskega prostora s strelom po tleh zadel prazno mrežo. Isti igralec je poskrbel tudi za odločilni zadetek. Na začetku drugega polčasa so domačini kombinirali na desni strani. Do žoge je nato prišel Zahora, ki se je s 30 metrov odločil za strel. Mujčinovič je žogo z zadnjimi močmi odbil, a le do Ljubijankiča, ki jo je s sedmih metrov pospravil v mrežo.

V 62. minuti bi Domžalčani lahko še povišali vodstvo. Zahora se je na desni strani poigral z branilci Celja in prodrl v kazenski prostor, kjer ga je nepravilno oviral Travner. Sodnik Šart je pokazal na najstrožjo kazen. Izvedel jo je kar Zahora, ki je streljal v spodnji levi kot gostujočih vrat, toda Mujčinovič je njegovo namero uganil in strel obranil.

Po nekaj novih nevarnih strelih Domžal se je v ugodnem položaju na drugi strani znašel Beršnjak, a je v 79. minuti njegov poskus z glavo odlično zaustavil domžalski vratar. Izid se ni spremenil niti v sami končnici tekme, tako da so se izbranci Slaviše Stojanoviča lahko veselili novega uspeha.

Ne spreglejte