Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
16.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 16.57

8 let, 1 mesec

Prva točka Glihe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Drave in Nafte so se v 5. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:0).

Na Ptuju sta se pomerili ekipi, ki sta v prejšnjem krogu poskrbeli za nemalo začudenja. Obe sta namreč izgubili kar z 0:6. Drava je klonila v Celju, Nafta pa doma proti Domžalam. Zaradi nenavadno visokih porazov sta obe ekipi ostali brez trenerjev.

Drava je Dražena Beska že zamenjala z nekdanjim slovenskim reprezentantom Primožem Gliho, medtem ko v Lendavi novo ime na trenerskem stolčku obljubljajo v ponedeljek. Na Ptuju je prekmursko ekipo vodil nekdaj prvi strelec slovenske lige Štefan Škaper, ki mu je skupaj s svojimi izbranci šele v zadnji tretjini tekme uspelo izvleči točko.

Domači nogometaši so priložnost za zmago zapravili v prvem polčasu, ko so ob slabi in nepovezani igri Nafte dvakrat zadeli v polno, ob tem pa si priigrali še nekaj priložnosti, ki za končni uspeh ne bi smele ostati neizkoriščene. Do vodstva so gostitelji prišli v 20. minuti, ko je je s prostega strela Kelenc presenetil Kuzmo.

Že čez šest minut se je Drava, ki letos nikakor ne pokaže tistega, kar so vsaj ljubitelji nogometa na Ptuju od nje pričakovali, prednost podvojila in vzbudila upanje na drugo zmago sezone. Zilič je prodrl po levi strani, preigral še zadnje lendavske branilce in se sam znašel pred lendavskim vratarjem Kuzmo ter ga rutinirano premagal.

V drugem polčasu so v prvih 15 minutah domačini še nadzorovali potek igre in bili tudi bolj konkretni. Ko pa je Zilič v 60. minuti zgrešil nemogoče - sam se je znašel pred Kuzmo, vendar mu ga v dveh poskusih ni uspelo premagati -, se je razmerje moči na igrišču obrnilo v prid gostov.

Ti so premoč kronali v 72. minuti, ko so prek Eteroviča znižali, dve minuti pred koncem pa je Sebok poskrbel za neodločen izid. Domača obramba ni opravila svojega dela, saj je Naftinemu napadalcu dopustila, da je neovirano sprejel žogo in imel na voljo dovolj časa, da je ob koncu matiral še Dabanoviča. Nafta je tako ostala točko pred Dravo, obe ekipi pa sta pri repu razpredelnice.

Ne spreglejte