Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 10. 2014,
14.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kevin Kampl slovenska nogometna reprezentanca Red Bull Salzburg Tadej Trdina Robert Berić Švica

Sreda, 8. 10. 2014, 14.03

7 let, 12 mesecev

Proti Švicarjem bo letel po igrišču

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kevin Kampl blesti v dresu Salzburga, kar je odlična novica za slovenske ljubitelje nogometa. Katančeva četa bo v četrtek zelo motivirana, vedno nasmejani igralec iz Soligena pa še toliko bolj. Zakaj?

Po manjši krizi, posledici tega, da se je bogatemu Salzburgu nepričakovano zataknilo pri naskakovanju lige prvakov, pa tudi neprepričljivega nastopa na reprezentančnem gostovanju v Estoniji, kjer se je na položaju levega krilnega igralca izgubil v brezidejnosti slovenske izbrane vrste, Kevin Kampl spet pleni pozornost s prešernim nasmehom. Na reprezentančne priprave na Ptuj je prispel vesel.

V četrtek bo branil slovenske barve v Mariboru, na tribunah ga bo spremljala družina, praznoval pa bo tudi rojstni dan. Sam sebi pripravlja najlepšo nagrado. Kaj je to, ni težko ugotoviti. Z veseljem jo je zaupal tudi predstavnikom sedme sile in ponosno napovedal: "Za rojstni dan si želim privoščiti zmago nad Švico." Obljublja, da bo dal vse od sebe, glede na njegovo posebno rojstnodnevno motivacijo pa ne gre dvomiti, da bo proti močnemu tekmecu letel po igrišču.

Morajo izkoristiti vsako priložnost, ki se bo ponudila

Dobro formo je podkrepil z dejstvom, da je Salzburg nanizal štiri zmage, sam pa je na zadnjih treh srečanjih dvakrat zatresel mrežo in se v strelsko formo vrnil ravno v obdobju, ko reprezentanca mrzlično potrebuje junaka, ki bi prekinil neslavni niz. Slovenija letos sploh še ni dosegla zadetka, neučinkovitost je postala ena izmed najbolj perečih težav, ki bi lahko Katančevo četo stala bolj sproščeno nadaljevanje kvalifikacijskega ciklusa za nastop na evropskem prvenstvu leta 2016.

Treba bo začeti dosegati zadetke in osvajati točke, kar bo v četrtek vse prej kot preprosto, saj bo na drugi strani stala Švica, ena najboljših evropskih reprezentanc, kar je dokazala tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji. Da Slovenija ni okusila čarov domovine sambe, se lahko zahvali predvsem Švici, ki si jo je iz prejšnjega kvalifikacijskega ciklusa zvezdnik Salzburga dobro zapomnil, ne gre pa prezreti niti tega, da je Salzburg v prejšnji sezoni na evropskem pohodu v ligi Evropa izločil prav Basel.

"Na zadnji tekmi s Švico v Bernu smo igrali zelo dobro. Lahko bi tudi zmagali, če bi izkoristili priložnosti, a jih žal nismo, prejeli pa smo še evrogol. Švica je zelo dobra ekipa, Shaqirija, Inlerja, Xhako in preostale je lepo gledati, a ima tudi novega trenerja in ji še ne gre vse tako, kot je treba. To moramo izkoristiti. Če se bo ponudila kakšna priložnost, jo moramo izkoristiti. Veliko jih ne bo, zato moramo iz tistih, ki bodo na voljo, nekaj narediti. S pomočjo dobrega vzdušja v Mariboru lahko premagamo tudi Švico," je Kampl, ki je na zadnji tekmi s Švico v Bernu pri rezultatu 0:0 zapravil stoodstotno priložnost, navedel razloge za optimizem.

Obrambno vrsto Švice prebiti s šprinti

Slovensko priložnost vidi v tem, da se švicarski selektor Vladimir Petković šele privaja na delo, na prvi tekmi pa je doma izgubil proti Angliji (0:2) in nakazal, da bo potrebno še nekaj časa, preden bo lahko zaigral tako, kot si je zamislil v glavi.

Kampl po porazu v Talinu ni skrival nezadovoljstva, zato opozarja, da mora slovenska reprezentanca vstopiti v vsako prihodnjo kvalifikacijsko tekmo, kot da je zadnja. "Moramo osvajati točke, najboljše je, da začnemo že proti Švici. Švica je favoritinja, a vseeno. Na vsaki tekmi dočakaš priložnosti za zadetek, moramo le paziti, da ne prejmemo prehitro zadetka. Potem bi lahko naleteli na težave," se bo trudil in pomagal slovenski obrambi, da zadrži vse švicarske nalete.

V Ljudskem vrtu pričakuje povsem drugačno tekmo od tiste, ki jo je odigral pred mesecem dni v Estoniji. "Takrat so se Estonci postavili nazaj, mi pa smo zaigrali premalo pogumno. Začeli smo resda dobro, a si nato nismo upali preveč igrati. To moramo popraviti. Pomagalo nam bo, da bo želela Švica bolje igrati in bo za nas ostalo več prostora. Njeno zadnjo vrsto lahko prebijemo s šprinti," razmišlja zvezni igralec iz Solingena, ki bo na dan tekme dopolnil 24 let.

Za najlepše darilo se bo moral še dobro preznojiti, upa pa tudi na pomoč soigralcev in navijačev, ki bi lahko v četrtek postali 12. igralec in odločilno vplivali na zlata vredno zmago nad Švico.

Ne spreglejte