Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
21. 8. 2013,
10.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Viole Mitja Viler

Sreda, 21. 8. 2013, 10.00

7 let, 12 mesecev

Prišel v Plzen, v Mariboru pa pozabil vstopnice

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Res je, da so nogometaši Maribora v Plznu doživeli boleč poraz, a na tribunah štadiona, na katerem igra češki prvak Viktoria, so se njegovi navijači izkazali.

Že v noči s ponedeljka na torek se je začela mariborska invazija na Plzen. Približno 800 zvestih pristašev slovenskega prvaka se je namenilo na več kot 500 kilometrov dolgo pot. V centru četrtega največjega češkega mesta so se začeli zbirati zgodaj dopoldne in prav gotovo poskrbeli za dvig sicer ne najbolj polnih gostinskih lokalov. Od prihoda v Plzen do odhoda na štadion so se zbirali na Trgu republike in poskrbeli, da je bilo mesto za nekaj ur odeto v vijoličaste barve. Vseskozi jih je nadzirala plzenska policija, incidentov skorajda ni bilo. Le lažna sprožitev požarnega alarma v katedrali Sv. Bertolomeja je tista, ki je omembe vredna. Od mladih in tistih najbolj zagretih, članih organizirane navijaške skupine Viole, do starejših je prišlo vijoličaste spodbujati na dolgo pot. Tudi veliko družin je bilo, med njimi tudi nesrečni oče s sinom, še osnovnošolcem, ki je približno uro pred tekmo nesrečno postopal pred štadionom in novinarje spraševal, če lahko pomagamo. V Mariboru je namreč pozabil dragoceni vstopnici za tekmo. Žal nismo mogli pomagati in le upamo lahko, da je kljub vsemu našel rešitev in si tekmo skupaj s sinom ogledal v živo.

Mariborčani preglasili gledališčnike

Več kot uro pred začetkom tekme je bila tribuna, na kateri je bila večina gostujočih navijačev – nekaj jih je bilo še na glavni nad tisto, na kateri smo bili nastanjeni novinarji - , že polna. ''Maribor, Maribor, Maribor …!'' je donelo z nje. Najbolj je završalo približno pol ure pred začetkom tekme, ko so na ogrevanje pritekli Marcos Tavares in soigralci. Medtem ko so se domači navijači še zbirali in jih je bilo le nekaj deset, se je nogometašem Maribora verjetno zdelo, kot da igrajo pred domačim občinstvom in ne v gosteh. Tik pred začetkom tekme še koreografija z obveznim transparentom z napisom Maribor in srebrnimi papirji, ki je bila videti zelo atraktivno. Med tekmo brez večjih incidentov in z nekaj dimnimi baklami, ki jih v Ljudskem vrtu sicer ne videvamo več pogosto, predvsem pa s huronskim navijanjem od prve do zadnje minute. Tudi, ko je Maribor zaostajal z 0:2, se navijanje ni ustavilo. Po zadnjem sodnikovem žvižgu, pred katerim so domači ekipi Anteja Čačića zadali boleč udarec, prav tako. ''Ni predaje! Ni predaje!'' se je takoj zaslišalo s tribune mariborskih navijačev. Nogometaši so se jim takoj po koncu tekme iskreno zahvalili za podporo in dobili dodatnih moči za povratno tekmo. ''Naši navijači so v velikem številu prišli v Plzen, pili dobro pivo, se imeli lepo in spet odlično navijali. Povsem so preglasili domače gledališčnike in še enkrat pokazali, kako se navija. Hvala jim,'' je po tekmi o navijaškem vzdušju spregovoril Mitja Viler in verjetno tudi malce pretiraval.

Kakorkoli že, mariborski navijači so tudi zaradi izjemne podpore navijačev prepričani, da jim bo v Ljudskem vrtu uspelo. Tudi navijači so podobnega mnenja. ''Doma bo 3:0. Brez skrbi!'' so bile besede, ki so zjutraj prišle iz hodnika hotela, v katerem smo nastanjeni, in nas zbudile. Ni skrivnost, prišle so iz ust enega izmed mariborskih navijačev, ki je bil nastanjen tam, kjer je prenočila tudi Sportalova ekipa.

Ne spreglejte