Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2017,
19.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Anglija Nemčija Damir Skomina

Petek, 24. 3. 2017, 19.57

6 let, 7 mesecev

Prijateljske tekme

Podolski se je poslovil v slogu, Škoti nad Slovence s popotnico remija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Lukas Podolski | Foto Reuters

Foto: Reuters

V ospredju današnjih mednarodnih prijateljskih nogometnih dvobojev je bil obračun starih tekmecev Nemčije in Anglije. V Dortmundu so slavili domačini z 1:0, tekmo pa je zaznamoval tudi Lukas Podolski, ki se je na njej poslovil od elfa. Igrali so tudi nedeljski tekmeci Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018 Škoti ter s Kanado igrali 1:1.

Nemci niso nastopili v polni postavi, manjkali so sicer standardni člani prve enajsterice Manuel Neuer, Mesut Özil, Sami Khedira in Julian Draxler. Lukas Podolski pa je v svoji 130. in zadnji tekmi za izbrano vrsto Nemčijo tokrat prvič vodil kot kapetan. Na njegovem zadnjem dvoboju je sodil slovenski sodnik Damir Skomina.

Več kot 13 let član reprezentance

Več kot 13 let, 130 nastopov in številni uspehi ... | Foto: Reuters Več kot 13 let, 130 nastopov in številni uspehi ... Foto: Reuters

Podolski je bil več kot 13 let član nemške reprezentance, z njo pa dosegel tudi številne uspehe, nazadnje je bil svetovni prvak leta 2014. Slovo od dresa nemške izbrane vrste je napovedal že po lanskem Euru, zdaj pa je priložnost na tekmi s starimi znanci z Otoka lahko izkoristil za uradno slovo, že pred tekmo so se mu poklonili navijači in najvidnejši predstavniki nemškega športnega in političnega vrha.

S 130 nastopi sodi med najbolj izkušene po številu tekem za Nemčijo, pred njim sta le Lothar Matthäus s 150 in Miroslav Klose s 137.

Na terenu so imeli sicer premoč Angleži, Nemce je v prvem polčasu rešila tudi vratnica, pozneje pa so svetovni prvaki zaigrali bolj enakovredno. Za sanjski konec tekme in reprezentančne kariere pa je nato poskrbel prav junak tekme Podolski, ki je v 69. minuti dosegel svoj 49. in zadnji gol za Nemčijo, prav ta zadetek pa je tudi odločil dvoboj.

Kot strelec je Podolski z 49 goli na večni lestvici nemške izbrane vrste le za Klosejem (71), Gerdom Müllerjem (68) in Joachimom Streichom, ki je 59 zadetkov dosegel za nekdanjo NDR.

Škoti in Kanadčani so se razšli brez zmagovalca. | Foto: Reuters Škoti in Kanadčani so se razšli brez zmagovalca. Foto: Reuters

Škoti pred Slovenijo remizirali s Kanado

Ogrevanje pred tekmo s Slovenijo v kvalifikacijah za SP 2018 so opravili tudi Škoti. Gostili so Kanadčane, ki so že v 11. minuti povedli z zadetkom Fraserja Airda, izenačil pa je v 35. minuti Steven Naismith.

Prijateljske tekme ta teden:

Sreda, 22. marec:
Češka : Litva 3:0 (0:0)
Horava 48./11m, Jankto 64., Krmencik 79.

Nemčija : Anglija 1:0 (0:0)
Podolski 69.

Škotska : Kanada 1:1 (1:1)
Naismith 35.; Aird 11.

Petek, 24. marec:
Rusija : Slonokoščena obala 0:2 (0:1)
Kodjia 30., Zaha 70.

Ne spreglejte