Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
28. 8. 2013,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor liga prvakov liga prvakov nogomet

Sreda, 28. 8. 2013, 13.25

8 let

Pri 38 letih bo spet strašil Jasmina Handanovića

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri 38 letih je motor češkega prvaka Viktorie Plzen, ki se bo v Ljudskem vrtu potegoval za drugo uvrstitev v ligo prvakov v treh letih. Pavel Horvath bo ena glavnih nevarnosti za Jasmina Handanovića.

To, kar je v Mariboru Marcos Tavares, je v Plznu nekdanji nogometaš Galatasarayja, lizbonskega Sportinga in še nekaterih čeških klubov. Res je, da fizično ni več v najboljši formi, a znanja temu vezistu res ne manjka, kar smo videli že na prvi tekmi proti Mariboru. Mariborčani lahko le upajo, da tokrat ne bo imel svojega dneva, saj je lahko nevaren tudi pred nasprotnikovimi vrati. Pravzaprav je glavno orožje češkega prvaka v Evropi letos. Trije goli in tri podaje v petih tekmah – forma res ni slaba. Da bo tako dober, pred petimi leti, ko je prišel v Plzen, ni pričakoval. Sploh pa si ni upal pomisliti, da bo z Viktorio nizal tako velike uspehe. ''Ko sem prišel sem, sem nameraval še nekaj let uživati v nogometu. Nisem se ukvarjal s tem, kako dober bom. Toda izšlo se je sanjsko. Enkrat smo že igrali v ligi prvakov, zdaj imamo lepo priložnost, da uspeh izpred dveh let ponovimo. Moramo jo izkoristiti,'' je pred današnjo tekmo dejal Pavel Horvath, ki dobro ve, kaj je naloga Plzenčanov v Ljudskem vrtu. ''Jasno je, da za napredovanje zadostuje tudi poraz z enim golom, a na to se ne smemo zanašati. Moramo se obnašati, kot da bi bil rezultat prve tekme 0:0. Borili se bomo po svojih najboljših močeh in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Lahko se zgodi marsikaj,'' opozarja izkušeni kapetan češkega prvaka.

Verjame, da so boljši

''Zadovoljni smo že s tem, kar smo do zdaj dosegli, a seveda se ne nameravamo ustaviti. Bilo bi res škoda, če bi zapravili veliko priložnost, ki jo imamo. Dva gola prednosti sta nekaj, kar smo si pred prvo tekmo želeli. Dobili smo ju, in zdaj moramo to, da smo boljši od Maribora, potrditi tudi na njegovem igrišču. Opozarjam pa, da še zdaleč ne bo lahko. Videli ste, da je Maribor zelo dobra ekipa, kar so slovenski prvaki pokazali že na prvi tekmi v Plznu. Vseeno pa verjamem, da smo mi boljši. Zato sem optimist,'' se je še razgovoril nekdanji češki reprezentant, ki ima občasno težave s čezmerno težo. ''Poleti sem si privoščil malo preveč piva in dobre hrane, kar se je seveda poznalo, a zdaj je že dobro in je iz tedna v teden še bolje,'' je odgovoril. Tudi na besede, ki jih je takoj po prvi tekmi v Plznu na račun navijačev izgovoril branilec Maribora Mitja Viler, ki je Čehom svetoval, naj si na YouTubu ogledajo, kako se navija v Mariboru in kaj jih tam čaka, je imel pripravljen odgovor. ''Nisem gledal YouTuba, saj v hotelu nimam internetne povezave,'' je mirno odvrnil. Podobno, kot se obnaša na igrišču. Ne teče veliko, a z nogometnim znanjem, ki ga ima, to niti ni potrebno. Njegove podaje skorajda vedno najdejo cilj.

Ne spreglejte