Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2017,
13.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

James Rodriguez Bayern Carlo Ancelotti Real Madrid

Torek, 11. 7. 2017, 13.20

6 let, 6 mesecev

Prestopna granata: James Rodriguez izbral Bayern

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Carlo Ancelotti James Rodriguez | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nezadovoljni zvezdnik Reala James Rodriguez je, kot je napovedal, pred začetkom priprav belega baleta našel nov klub. To ne bo nihče drug kot Bayern, ki ga vodi Carlo Ancelotti. Nemški prvak bo za Kolumbijca za dve leti posoje belemu baletu plačal le 10 milijonov evrov, na koncu pa ga bo lahko odkupil za 35,2 milijona evrov.

Kolumbijec se je v špansko prestolnico preselil leta 2014 za 75 milijonov evrov in veljal za nogometaša, okrog katerega bi lahko Real postavil ekipo. A po prvi sezoni je, ko mu je ravno Ancelotti ponudil veliko priložnosti, v zadnjih dveh letih igral bolj kot ne obrobno vlogo.

''Veseli smo, da smo se dogovorili za prestop tako dobrega nogometaša. Vemo, kako dobro delujeta skupaj Ancelotti in James, to sta dokazala že pri Realu,'' je ob podpisu dejal, direktor upravnega odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

''Z njegovim prestopom je ekipe pridobila na kvaliteti, o tem ni nobenega dvoma,'' je še dodal.

Rodriguez, ki je bil prvi strelec zadnjega svetovnega prvenstva v Braziliji 2014, je v prvi sezoni pri Realu dosegel 17 zadetkov in dodal 18 podaj, v zadnjih dveh pa je tej številki dodal le 19 zadetkov.

Tukaj je treba dodati, da je v zadnjem času dobival priložnost le na tistih lažjih tekmah in le takrat, ko je trener baletnikov počival nosilce ekipe. V finalu lige prvakov proti Juventusu Rodrigueza ni bilo niti na klopi Reala.

Bo James Rodriguez dodana vrednost Bayerna?

  • Da.
    88,31 %
    340 glasov
  • Ne.
    11,69 %
    45 glasov
Oddanih 385 glasov

Zanimiv dogovor: Rodriguez na dvoletno posojo

Status rezervista mu ni več dišal in že dolgo se govori, da bo Kolumbijec zapustil Real. To se  bo tudi zgodilo, njegova naslednja destinacija pa bo po poročanju italijanskih, nemških in kolumbijskih medijev München, kjer bo pri Bayernu spet zaigral pod taktirko  italijanskega stratega.

Rodriguez bo dve leti igral kot posojen nogometaš Reala, nato pa bodo imeli Bavarci možnost, da kolumbijskega zvezdnika odkupijo le za 35,2 milijona evrov. Zakaj tako malo, ne ve nihče. Real je še ne dolgo nazaj zavrnil ponudbo 70 milijonov evrov, ki jih je za Jamesa ponujal Chelsea.

Ne spreglejte