Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 12. 2011,
13.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Birmingham City NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 12. 12. 2011, 13.29

8 let

Premagati Maribor in navijati za Brago

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Birmingham Cityja vstopajo v zadnji krog skupinskega dela lige Europa z željo, da bi v četrtek ugnali Mariborčane, nato pa pričakali vesele novice iz Bruggea, kjer bo gostovala Braga.

''Modri'' iz Birminghama se v prvi angleški ligi nahajajo na sredini lestvice. Zasedajo 13. mesto, a jih ''rešuje'' dejstvo, da so odigrali dve tekmi manj. Če bi obe zmagali, bi se povzpeli na šesto mesto, ki še zagotavlja nastop v dodatnih kvalifikacijah za premierligo. V soboto so premagali Doncaster in prekinili niz treh zaporednih porazov (če prištejemo še gostovanje v Bragi). ''Zmaga je bila zelo pomembna. Ohranila nas je med živimi. Rezultati in položaji na lestvici se bodo še spreminjali, mi pa se moramo osredotočiti na vsako tekmo posebej. Naslednja bo v četrtek z Mariborom. Moramo osvojiti tri točke in zadržati zmagovalni ritem. Z zmago bi si povzdigniti samozavest,'' meni Marlon King, ki je v soboto prispeval oba zadetka za Birmingham. City si želi vrnitve med najboljše, spomladi pa bi lahko nadaljevali tudi evropski pohod. Pred zadnjim krogom je v ligi Europa v nehvaležnem položaju, saj za drugouvrščenim Club Bruggeom zaostaja tri točke. Če hoče prehiteti belgijskega predstavnika, bi se mu morali v četrtek izpolniti dve želji. Na St. Andrewsu mora pasti Maribor, Braga - napredovanje si je že zagotovila - pa bi morala v gosteh prekrižati načrte Belgijcem.

Birmingham je v tej sezoni prikazal različna obraza. Od septembra do zadnjega reprezentančnega premora je bil nepremagan na devetih tekmah, v zadnjih tednih pa ni navduševal navijačev, saj je v devetih nastopih zmagal le enkrat. V soboto se je po treh zaporednih porazih razveselil zmage, v četrtek pa naj bi po štirih mesecih odsotnosti zaigral 20-letni up Chris Hughton, ki bi lahko strnil zvezno vrsto in predstavljal resno nevarnost mariborski obrambi. Dvoboj se bo začel v četrtek ob 21.05.

Ne spreglejte