Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
26. 5. 2015,
8.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Galatasaray Fenerbahče Rajko Rotman

Torek, 26. 5. 2015, 8.31

7 let, 12 mesecev

Prejeli štiri rdeče kartone in osrečili največjega sovražnika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Turčija je krog pred koncem prvenstva dobila novega prvaka. Prvo mesto je osvojil Galatasaray, ki si je po novem spodrsljaju Fenerbahčeja zagotovil neulovljivo prednost pred tekmeci.

Zadnja tekma predzadnjega kroga turškega prvenstva je postregla z nenavadnim razpletom, saj je Fenerbahče na gostovanju pri mestnem tekmecu Istanbul Basaksehir osvojil le točko (2:2), dvoboj pa je na igrišču končal le s sedmimi nogometaši. Če bi hotel ostati v boju za prvaka, bi moral zmagati, tako pa je bil primoran čestitati največjemu tekmecu. V izdihljajih srečanja so rdeče kartone drug za drugim prejeli Mehmet Topuz, Caner Erkin, Bruno Alves in Pierre Webo. Prvi polčas je minil brez zadetkov, nato pa je Mehmet Batdal dosegel dva zadetka in privržence Fenerbahčeja spravil v slabo voljo. Novo upanje so gostje začutili v 81. minuti, ko je Brazilec Diego znižal na 1:2, dve minuti pred koncem pa je Kamerunec Pierre Webo izenačil na 2:2.

Popoln preobrat je izostal, saj so gostje zaradi grobe igre izgubljali igralca za igralcem in srečanje končali le s sedmimi nogometaši. Gostitelji so v peti minuti sodnikovega podaljška zapravili strel z bele točke za končno zmago, osmoljenec je postal dvakratni strelec Batdal. Slovenski reprezentant Rajko Rotman si je tekmo ogledal z domače klopi.

Po vsaki bolečini pride sreča

Krog pred koncem za vodilnim Galatasarayem zaostaja pet točk, tako da Turčija slavi novega prvaka, ki je v nedeljskem derbiju odpravil Bilićev Bešiktaš z 2:0 in osrečil številne navijače. V jesenskem delu ga je vodil Italijan Cesare Prandelli, ki pa je po skromnem izkupičku v ligi prvakov, kjer je turški velikan v skupinskem delu osvojil le točko, zapustil Istanbul in predal mesto domačemu strokovnjaku.

Nasledil ga je nekdanji levi branilec rumeno-rdečih Hamza Hamzaoğlu in postal prvi Turek, ki je z Galatasarayem osvojil naslov kot igralec in trener. "Naša ekipa je ustvarjena za uspešne predstave v Evropi. Zdaj bomo skušali nadaljevati delo tam, kjer so ga predhodniki končali," je po jubilejni 20. turški zvezdici dejal Hamzaoğlu.

Turški velikan mu je ponudil trenerski izziv ravno na dan, ko je ostal brez očeta. "Po vsaki bolečini pride sreča. Upam, da oče zdaj spremlja naše veselje," je zaupal strateg turškega prvaka. Galatasaray lahko osvoji dvojno turško krono, saj se bo 3. junija v finalu pokalnega tekmovanja pomeril z Bursasporjem.

Ne spreglejte