Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
20. 6. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

1

Natisni članek

James Rodriguez Alvaro Morata špansko prvenstvo Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Florentino Perez

Torek, 20. 6. 2017, 15.00

6 let, 6 mesecev

Florentino Perez

Predsednik Reala popihal na dušo Ronaldu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

1

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Predsednik madridskega Reala Florentino Perez je zaskrbljen nad trenutnim dogajanjem okrog Cristiana Ronalda. Vsem snubcem najboljšega nogometaša na svetu sporoča, da je na voljo za milijardo evrov, obenem pa dodaja, da v klub ni prispela še nobena ponudba. Ne le za Ronalda, ampak tudi za Alvara Morato in Jamesa Rodrigueza.

Prvi mož Reala Florentino Perez je v ponedeljek pričakovano vstopil v nov predsedniški mandat. Rezultati govorijo v njegovo korist. Trije naslovi evropskega prvaka v zadnjih štirih letih so belim baletnikom zagotovili status najboljšega kluba, tako da pričakovano ni naletel na resnega protikandidata.

Ne bi ga smeli obravnavati kot kriminalca

Popolno zadovoljstva kluba po zadnjih uspehih je skazila le nejasna klubska prihodnost razočaranega Cristiana Ronalda. Najboljši nogometaš na svetu in prvi strelec Reala je bil po razkritju davčne afere tako nezadovoljen z medijskimi zapisi, ki so nanj metali slabo luč, da je svet preplavila novica o tem, kako namerava zapustiti Španijo in nadaljevati kariero v drugem dresu.

Predsednik Reala zelo spoštuje Ronalda. | Foto: Reuters Predsednik Reala zelo spoštuje Ronalda. Foto: Reuters

Ronaldo je v zahtevnih trenutkih pričakoval večjo podporo madridskega Reala. Predsednik Reala mu jo je izrazil v ponedeljek, ko je gostoval na radijski postaji Onda Cero. ''Z Ronaldom se nisem pogovarjal vse od finala lige prvakov v Cardiffu, ampak sem vse izvedel iz medijev. Tudi to, kako je Ronaldo jezen, ker ga obravnavajo kot kriminalca. Pa ga ne bi smeli,'' je novi (stari) predsednik najboljšega evropskega kluba dal vedeti javnosti, da si 32-letni zvezdnik ni zaslužil takšnega medijskega linča.

Kmalu sestanek z Ronaldom

''Ronaldo je nedolžen. Dobro ga poznam in vem, kako je velik človek in profesionalec. Je pa vse skupaj zelo nenavadno. Smo priče veliki zmedi, ki pa jo bomo kmalu odpravili,'' se je postavil v bran Portugalcu. Zelo ga spoštuje. Tako veliko, da ga po izbruhu odmevne afere, ki so jo sprožile obtožbe o davčni utaji skoraj 15 milijonov evrov, ni motil, saj se zaveda, da je Ronaldo v teh dneh osredotočen na nastop s Portugalsko na pokalu konfederacij.

Ko se bo Portugalec vrnil s pokala konfederacij, bo opravil sestanek s predsednikom kluba. | Foto: Reuters Ko se bo Portugalec vrnil s pokala konfederacij, bo opravil sestanek s predsednikom kluba. Foto: Reuters

Ko se bo Ronaldo po koncu tekmovanja v Rusiji vrnil v Madrid, bo opravil pogovor s predsednik. ''To bo moja prva naloga,'' je napovedal, da bo naredil vse, da ga prepriča, kako bi bilo najboljše za vse, da ostane zvest Realu. Na štiri oči se želi prepričati v razloge, ki so najboljšega igralca španskega, evropskega in svetovnega prvaka prisilili k pomislekom, da bi bilo najbolje zapustiti Madrid.

Konec julija gre pred sodnika

Najboljši nogometaš madridskega Reala, ki naj bi državo zaradi davčne utaje oškodoval za skoraj 15 milijona evrov (natančneje 14,7), bo po napovedih španskega sodišča stopil  pred sodnika 31. julija. Teden dni pozneje ga z Realom, če bo takrat še njegov član, čaka prvi vrhunec nove sezone, evropski superpokal proti Manchester Unitedu v Skopju.

Ronaldo je večji od vseh

Kapetan portugalske izbrane vrste želi po evropskem naslovu (2016) osvojiti še pokal konfederacij. | Foto: Reuters Kapetan portugalske izbrane vrste želi po evropskem naslovu (2016) osvojiti še pokal konfederacij. Foto: Reuters Perez ne verjame, da se bo Ronaldo odpravil drugam. Že zaradi njegove odkupne klavzule v pogodbi, ki znaša milijardo evrov. Z madridskim Realom je pogodbeno vezan do leta 2021.

''Nihče v Realu si ne želi, da bi Ronaldo zapustil klub. Ronaldo je močnejši, večji in pomembnejši od vseh nas, ki smo tu,'' je popihal na dušo evropskemu kralju strelcev, ki se mu v začetku leta 2018 nasmiha novo priznanje za najboljšega nogometaša na svetu.

Čeprav Ronalda, v tem prednjačijo otoški mediji, povezujejo z vrnitvijo na Old Trafford, kjer je pred osmimi leti igral pomembno vlogo pri Manchester Unitedu, ob skrivnostnih kitajskih kupcih pa se omenjajo tudi takšni velikani kot Chelsea, PSG ali Bayern, je Perez prepričan, da bo Ronaldo še naprej nosil beli dres s številko 7.

''Dogovorili se bomo, tako kot smo se že nekajkrat v preteklosti. Ronaldo bo ostal z nami," je napovedal Perez in se pošalil, da Ronaldo ni melona, ki bi jo kupil, potem pa prodal. "Ronaldo je povezan z našim klubom," je opozoril na nekaj, kar bi mu lahko pomagalo pri tem, da prepriča Portugalca, kako bi bilo najbolj smotrno ostati nogometaš Reala.

Brez ponudb za Ronalda, Morato in Jamesa

Real v zadnjih dneh, ko se svet mrzlično sprašuje o tem, kje bo Ronaldo igral v sezoni 2017/18, ni prejel niti ene ponudbe za Portugalca.

Bo kolumbijski as James Rodriguez vendarle ostal v Realu? | Foto: Reuters Bo kolumbijski as James Rodriguez vendarle ostal v Realu? Foto: Reuters

Predsednik Perez je razkril, da velja podobno tudi za Španca Alvara Morato in Kolumbijca Jamesa Rodrigueza, ki sta v Madridu pod vodstvom trenerja Zinedina Zidana zaradi velike konkurence v ekipi obsojena na drobtinice in spadata v ožji krog favoritov za nogometaše, ki bi lahko zaznamovali poletno prestopno obdobje. "Radi bi nadaljevati pot z obstoječimi igralci," je napovedal predsednik najbolj vročega kluba na svetu.

Ne spreglejte