Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 11. 2013,
19.56

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Triglav Beno Fekonja

Torek, 26. 11. 2013, 19.56

5 let

Predsednik NK Triglav odgovoril na očitke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
O ostrih očitkih, ki so jih zoper NK Triglav sprožili Jalen Pokorn, Petar Stojnić in Davor Bubanja, smo za odgovor povprašali predsednika kluba Bena Fekonjo.

Pri Triglavu so težave začeli javno omenjati ob odpovedi pripravljalne tekme z avstrijskim Wolfsbergerjem. Takrat so se nogometaši odločili za bojkot zaradi neizplačanih obveznosti od avgusta. Ob tem je bilo celo pod vprašajem, ali bo Triglav sploh lahko nadaljeval sezono. Ko so z vodstvom kluba dosegli dogovor, pa je uprava s tremi končala sodelovanje.

Jalen Pokorn, Petar Stojanović in Davod Bubanja so bili prisiljeni oditi iz kluba, na kar so se odzvali z ostrimi besedami. "Za take osebe brez hrbtenice, z desetinami obrazov, brez temeljnih človeških vrednot, trije spodaj podpisani ne bi več obuli kopačk. Borili smo se za NK Triglav. Za njih nikoli," so v izjavi za javnost zapisali omenjeni nogometaši.

Za odziv smo povprašali predsednika NK Triglav. "Ne vem, kaj naj rečem. V nogometnem svetu je povsem normalna in legitimna pravica, da uprava izbira igralce in tudi pretrga pogodbe. Nikogar nismo razrešili iz krivdnega razloga, ampak v skladu s pogodbenimi določili. Imeli smo možnost pretrgati pogodbo in to smo storili. Trem ali štirim smo se v tej sezoni že zahvalili, pa ni bilo 'galame'. Razumem njihovo jezo, ker je bila to ena od njihovih zadnjih priložnosti za igranje med prvoligaši, vendar smo znižali stroške. Ti nogometaši pa so zasedali tretjino našega proračuna," je uvodoma sporočil Beno Fekonja.

Najbolj pa je vodstvo kluba zmotila neodigrana tekma v Avstriji, s katero naj bi izgubili tudi nekaj pomembnih stikov in predvsem imeli nove stroške. "Ni pa res, da ob začetku štrajka niso prejeli treh neporavnanih plač. Že pol let vnaprej smo povedali za to in ponujali rešitve, kako se dogovoriti. Posledica je bila neodigrana tekma, s katero smo imeli za vsaj pet tisoč evrov škode. Ob tem smo imeli napovedanih nekaj stikov, ob tem pa smo bili tudi ob ugled. Klub je bil to dolžan poravnati. Dialog je edini način za te dogovore. S tistimi, ki niso dobili septembrskih plač, smo se dogovorili, preostali, ki so jih nujno potrebovali, pa so jih dobili."

Nogometaši so prepričani, da se jim pri Triglavu niso zahvalili zaradi krčenja stroškov, temveč zaradi drugih razlogov. "Nogometašem, ki smo se jim zahvalili, želim uspešno športno pot, vendar mi spoštujemo blagovno znamko kluba, ki je cenjena, zato naj spoštujejo naše odločitve. Vendar zahvalili bi se jim najpozneje med zimskim prestopnim rokom," je dejal Fekonja in na komentar igralcev, da je v ozadju vsega trener Siniša Brkič, pripomnil: "Igralci naj razumejo, ni pomembno, kdo je to odločil. Klub je prepoznaven, kar je edino pomembno. Kdorkoli je pobudnik tega, se gleda na vso ekipo."

Stanje pri edinem gorenjskem prvoligašu naj bi bilo vse boljše, vse več priložnosti pa naj bi namenjali obetavnim nogometašem. "Stanje se izboljšuje, normalizira," je sklenil predsednik Triglava.

Ne spreglejte