Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 8. 2008,
18.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2008, 18.11

8 let

Prašnikar: Hertha ima visoke ambicije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na žrebu v Nyonu sta bili zaporedno izvlečeni kroglici Interblocka in Herthe. Berlinski klub se je že vživel v vlogo velikega favorita. Kaj meni o dvakratnem nemškem prvaku Bojan Prašnikar?

Nekdanji trikratni slovenski selektor na začasnem delu v Cottbusu pozna dobro igro edinega nemškega prvoligaškega kluba iz Berlina. Energie je bila v minuli sezoni v medsebojnih srečanjih uspešnejša od občutno bogatejše Herthe.

Dvoboj na Olimpijskem štadionu v Berlinu se je končal brez zadetkov, Prašnikarjeva četa pa je bila na štadionu Prijateljstvo v Cottbusu boljša z 2:1. ''Ja, takrat smo kar dobro igrali,'' ni skrival dobre volje Bojan Prašnikar, ki ni hotel napovedati možnosti Interblocka v dvoboju 2. predkroga pokala UEFA, je pa dodal, da je v nogometu možno prav vse.

Spremenjena ekipa Herthe

Strokovno vodstvo Interblocka naj bi se pred tekmama z atraktivnim tekmecem iz nemškega velemesta na pomoč obrnilo tudi na Prašnikarja. ''Govoril sem s predsednikom, tako da bomo v kratkem vzpostavili stik. Hertha je ekipa, ki je nekako že konstanta v nemški ligi. Lani so bili komaj deseti, a imajo visoke ambicije. Letos so spremenili ekipo. Želijo ustvariti moštvo, s katerim bi naskakovali vrh. To bo v Nemčiji sicer težko, saj imajo sorazmerno mlado in neizkušeno ekipo. Če odštejemo štiri 'rutinerje'. Ključni igralci? Pantelić v konici napada, v obrambi pa Šimunić - sicer je nekaj možnosti, da bo zapustil Berlin - na drugi strani pa še reprezentant Friedrich, kapetan in tudi ključni mož v defenzivnih nalogah. Potrebno je tudi omeniti, da nosi dres Herthe kar pet Brazilcev, ki dajejo velik poudarek na tehnični del igre,'' je dejal trener Energieja in potrdil, da so ga po žrebu klicali že številni nemški novinarji. ''Veliko sprašujejo, tako da bo zanimivo z obeh strani. Povratno tekmo v Berlinu si bom zagotovo ogledal, za prvo v Celju pa še ne vem,'' je še dodal. Nemško prvenstvo se bo pričelo 15. avgusta z velikim derbijem Bayern - HSV, Energie bo prvič zaigral v soboto, 16. avgusta, Hertha pa - tudi zaradi tekme pokala UEFA v Celju - šele v nedeljo.

Höness: Imamo jasen cilj

Berlinski ''modro-beli'' so se v drugi predkrog pokala UEFA prebili z lahkoto. Pred domačimi gledalci so moldavijski Nistru Otaci ugnali kar z 8:1, na povratni tekmi v Kišinjevu pa sta ostali mreži nedotaknjeni. In kakšni so bili odmevi po petkovem žrebu na uradni strani dvakratnih nemških prvakov (leta 1930 in 1931)? Športni direktor Dieter Höness, brat bolj znanega Ulija, je bil zadovoljen z dejstvom, da bo povratni dvoboj odigran v Berlinu. ''Vedno je bolje odigrati povratni dvoboj pred domačimi gledalci. Naš cilj je jasen. Moramo se dokopati do skupinskega dela pokala UEFA,'' je dejal nekdanji nemški reprezentant, ki se v izjavah ni dotaknil konkretnejših ocen o morebitnih dometih Interblocka. Na uradni strani Herthe so tudi zapisali, da naj bi bila prva tekma, ki bo na sporedu 14. avgusta, odigrana v Ljubljani. Prizorišče bo seveda celjska Arena Petrol, ki je Skočićevi četi že dvakrat zapored prinesla velik razlog za veselje (pokalna zmaga v finalu proti Mariboru in nedavna v prvem predkrogu pokala UEFA proti Zeti).

Ne spreglejte