Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2012,
11.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jermain Defoe Tottenham NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 25. 10. 2012, 11.15

7 let, 12 mesecev

Pozor, Defoe trese slovenske mreže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši strelec Tottenhama v tej sezoni je Jermain Defoe. Angleški reprezentant se je med strelce vpisal na obeh tekmah s Slovenijo. Zdaj ga čaka še prvi klubski obračun s slovenskim tekmecem.

Nekaterih zvezdnikov Tottenhama na Štajerskem ne bo (Gareth Bale, Emmanuel Adebayor in Moussa Dembele), največjo nevarnost v konici napada pa bo predstavljal Jermain Defoe. Temnopolti Otočan se veseli srečanja z Mariborom, saj se je do zdaj, če se je na igrišču ''srečal'' s slovenskimi tekmeci, še vedno vpisal med strelce. V polno je zadel na obeh reprezentančnih dvobojih. Ko so ''trije levi'' leta 2009 na Wembleyju premagali Kekove izbrance z 2:1, je prispeval drugi zadetek za gostitelje. A to je bila le prijateljska tekma. Ko sta se Anglija in Slovenija pomerili še na svetovnem prvenstvu v JAR, pa je imela tekma drugačen pomen. Odločala je o ''življenju in smrti'', potniku v osmino finala. Sanje Slovenije o napredovanju je najprej zameglil Defoe, ki je prispeval zmagoviti zadetek za Capellovo četo, nato pa je le nekaj minut po končanem srečanju v Port Elizabethu priromala na dan še novica o razburljivem zaključku in dramatični zmagi Američanov nad Alžirci. Slovenija je morala domov, Anglija pa si je na krilih napadalca Tottenhama pet minut pred dvanajsto priigrala nastop med 16 najboljšimi. Mnogi angleški navijači so bili kasneje mnenja, da bi bilo morda boljše, če sploh ne bi napredovali, saj so nato hitro doživeli ''nemški šok'' in neslavno izpadli.

Defoe se bo danes spet srečal s slovenskimi tekmeci. Tokrat v klubskem dresu. Da je v odlični strelski formi, je dokazal tudi sobotni mestni derbi s Chelseajem, kjer se je ponovno znašel na seznamu strelcev. To je bil njegov jubilejni 200. zadetek v karieri, v Mariboru pa se bo potrudil, da doda še kakšnega. ''Pričakujemo zmago in velko priložnosti, a tudi zahtevno tekmo. Maribor je doma odpravil Panathinaikos s 3:0, mi pa moramo pozabiti na sobotni poraz s Chelseajem,'' sporoča ''JD'', ki je mnenja, da je Tottenham v soboto prikazal dobro predstavo in bi si zaslužil vsaj točko. ''Ko smo povedli z 2:1, sem bil prepričan, da bomo nadaljevali v podobnem ritmu in osvojili tri točke. Zato smo bili po porazu (2:4) zelo razočarani,'' je pojasnil napadalec, ki naj bi mariborski obrambi povzročal največ težav. Če bo dosegel zadetek tudi danes, bo dopolnil ''slovenski trojček''.

Ne spreglejte