Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
20. 5. 2014,
12.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Gorica Marcos Tavares Mitja Viler pokal Slovenije Ljudski vrt

Torek, 20. 5. 2014, 12.32

7 let, 12 mesecev

Potrebuje le še posteljo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Maribor je že prvak, zdaj lahko ubrani še dvojno krono. "To bi bil še en mejnik," poudarja kapetan Marcos Tavares, Mitja Viler pa pred tekmo v rojstnem Kopru razkriva, zakaj so vijolice najboljše.

Mariborčani se pripravljajo na predzadnje dejanje v uspešni sezoni 2013/14, v kateri so postavili nov mejnik v ligi Europa, se dokopali že do 12. državnega naslova, v sredo pa bodo naskakovali še pokalno lovoriko. Na Bonifiki se bodo pomerili z Gorico, kar je dobrodošel podatek za Gorana Cvijanovića. Nekdanji nogometaš vrtnic se namreč zelo pogosto vpisuje na seznam strelcev, ko igra proti nekdanjim soigralcem, lepe spomine na Gorico pa ima tudi kapetan Marcos Tavares. V tej sezoni proti novogoriškemu klubu, ki ga pokonci drži močna nogometna injekcija iz Parme, še ni izgubil.

Tavares: Miselnost je prava

Vijolice so v Prvi ligi Telekom Slovenije trikrat premagale Gorico, enkrat pa se je dvoboj razpletel brez zmagovalca. Brazilec s slovenskim potnim listom noče posploševati stvari na podlagi medsebojnih dvobojev v tej sezoni. "V sredo bo drugačna zgodba, mi pa bomo naredili vse, da osvojimo dvojno krono. Zelo smo motivirani, miselnost je prava, smo v pričakovanju. Temeljito se bomo pripravili, osvojitev pokala bi pomenila še en mejnik v odlični sezoni," je napovedal mariborski kapetan, ki bi, če bi vijolice ubranile pokalni naslov, prvi povzdignil zmagovalni pokal.

Maribor bo v Kopru računal na bučne navijače. Kapetan upa, da se jih bo zbralo čim več. "Veseli smo, da imamo takšne navijače. Pomagajo nam v dobrih in slabih trenutkih. Če nam ne bi pomagali takrat, ko smo bili na lestvici skupaj z nekaterimi tekmeci, bi nam v boju za naslov šlo veliko težje."

Viler: Imamo vse, kar potrebujemo

Mariborčani so v soboto osvojili Novo Gorico, generalko za pokalni finale pa opravili z rezervno, občutno pomlajeno postavo, ki se je vseeno izkazala za pretrd oreh za gostitelje. V sredo bo šlo zares, obe ekipi bosta nastopili z udarnima enajstericama. Dvoboj bo potekal v Kopru, rojstnem mestu Mitje Vilerja, ki je razkril, zakaj je Maribor najboljši slovenski nogometni klub. "V Ljudskem vrtu se vsak dan zberemo ob 8.30 in pojemo zajtrk. Potem gremo v slačilnice, se preoblečemo, mize pa med tem preuredimo in imamo analizo. Ob desetih sledi trening, ko ga končamo, pa so mize spet postavljene drugače, saj je na vrsti kosilo. Klub nam je priskrbel vse. Imamo vse, kar potrebujemo. Samo še posteljo mi dajo … Zato je klub na taki ravni, saj moraš od jutra do 14. ure razmišljati le o nogometu, potem pa prideš domov in se odklopiš. Zato smo tako uspešni," je izpostavil Primorec na delu na Štajerskem.

Ne spreglejte