Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 5. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Euro 2016 Renato Sanches Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Fernando Santos Portugalska

Sreda, 18. 5. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Ronaldu bo pomagal tudi čudežni deček

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Selektor portugalske izbrane vrste Fernando Santos je izbral 23 kandidatov, s katerimi se bo predstavil na evropskem prvenstvu v Franciji. Med izbranci je tudi 18-letni Renato Sanches, ki ga je pred kratkim kupil Bayern. Kapetan reprezentance je prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Portugalska bo na Euru 2016 nastopila v skupini F, kjer se bo pomerila z Islandijo, Avstrijo in Madžarsko. Selektor Fernando Santos je moral zaradi zdravstvenih težav prečrtati štiri znane igralce. Oblakov soigralec pri Atleticu Tiago se vrača po zlomu noge, poškodovana sta tudi branilec Monaca Fabio Coentrao in Danny, ki navdušuje ljubitelje nogometa v Rusiji, evropsko prvenstvo pa bo izpustil tudi 21-letni Bernardo Silva, ki si je prejšnji teden na dvoboju Monaca poškodoval stegensko mišico.

Na seznamu je 18-letni čudežni deček portugalskega nogometa Renato Sanches, ki je pred kratkim pomagal Benfici do državnega naslova, v prihodnji sezoni pa bo igral na Bavarskem, saj ga je Bayern kupil za okrog 45 milijonov evrov.

Santos zaupa najboljšemu strelcu

"Prepričan sem, da je Ronaldo v vrhunski formi. Tako fizično kot mentalno. Pripravlja se na finale lige prvakov, a vem, da bo dobro pripravljen tudi za nastop na Euru," je selektor Santos dejal o kapetanu Cristianu Ronaldu.

Selektor Fernando Santos se bo na prvi tekmi v Franciji pomeril z nepredvidljivo reprezentanco Islandije. | Foto: Selektor Fernando Santos se bo na prvi tekmi v Franciji pomeril z nepredvidljivo reprezentanco Islandije.

Na portugalskem seznamu je tudi igralec, ki si služi kruh v neposredni bližini Slovenije. To je Eduardo, vratar zagrebškega Dinama, kjer sodeluje tudi s slovenskim reprezentantom Petrom Stojanovićem. Prvi vratar portugalske reprezentance je izkušeni Rui Patricio, ki brani za Sporting. Njegov stanovski kolega je tudi mladi slovenski vratar Ažbe Jug.

Seznam portugalskih nogometašev, ki potujejo na Euro 2016 (23):

Vratarji: Rui Patrício (Sporting Lizbona), Anthony Lopes (Lyon, Fra), Eduardo (Dinamo Zagreb, Hrv).

Branilci: Vieirinha (Wolfsburg, Nem), Cédric (Southampton, Ang), Pepe (Real Madrid, Špa), Ricardo Carvalho (Monaco, Fra), Bruno Alves (Fenerbahçe, Tur), José Fonte (Southampton, Ang), Eliseu (Benfica), Raphael Guerreiro (Lorient, Fra)

Zvezni igralci: William Carvalho (Sporting Lizbona), Danilo Pereira (Porto), João Moutinho (Monaco, Fra), Renato Sanches (Benfica/Bayern, Nem), Adrien Silva (Sporting Lizbona), André Gomes (Valencia, Špa), João Mário (Sporting Lizbona).

Napadalci: Rafa Silva (Braga), Ricardo Quaresma (Beşiktaş, Tur), Nani (Fenerbahçe, Tur), Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Špa), Éder (Lille, Fra).

Ne spreglejte