Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
20. 10. 2011,
6.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Braga NK Maribor NK Maribor Ljudski vrt

Četrtek, 20. 10. 2011, 6.48

8 let

Portugalce zanimajo le tri točke

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri Bragi, finalistu minule sezone lige Europa, ki bo drevi gostoval v Ljudskem vrtu, ne razmišljajo preveč o Mariboru, mislijo predvsem na sebe. Jasno je, po kaj so prišli. Edini cilj so tri točke.

Nogometaši Brage, ki imajo po dveh tekmah skupine H lige Europa tri točke (zmaga nad Birmingham Cityjem in poraz proti Club Bruggu), so v Maribor prispeli v sredo zgodaj popoldne po triurnem in nemirnem letu s Portugalske. Zvečer so opravili tudi trening v Ljudskem vrtu, kjer bodo drevi lovili zmago.

''Po dveh tekmah imamo tri točke, kar je manj od pričakovanj. Zato si želimo tokrat zmagati in se čim prej uvrstiti v nadaljnje tekmovanje. Imamo visoke ambicije, pritisk je velik, kar je glede na rezultate iz minule sezone pričakovano. Težko je igrati v več tekmovanjih, kot se dogaja nam v zadnjem času, a to enostavno moramo sprejeti,'' pred drevišnjo tekmo pravi trener Brage Leonardo Jardim in dodaja: ''Braga je v minuli sezoni igrala v finalu tega tekmovanja, a to je preteklost, ki zdaj ne pomeni nič več in je za nami. Zdaj me zanima le to, kar se dogaja danes. Še naprej se trudimo, da smo iz tekme v tekmo boljši in seveda verjamemo, da lahko ponovimo podobne rezultate, kot smo jih dosegali v minuli sezoni. A potrebno je iti tekmo v tekmo in počasi.''

V vrstah gostov naj bi bil najnevarnejši za Mariborčane vezist Hugo Viana, ki je srce portugalskega prvoligaša in zagotovo vseskozi resno ogrožal vrata Jasmina Handanoviča. ''Tekma z Mariborom je za nas zelo pomembna. Kar smo zapravili proti Club Bruggu, moramo nadoknaditi v Mariboru. Če bomo zmagali, se bomo veliko lažje prebili v nadaljnji krog, kar je seveda naš cilj. Čim prej želimo napredovati, zato bomo v Mariboru zadovoljni le s tremi točkami,'' pred obračunom napoveduje 28-letni nekdanji nogometaš številnih klubov, med drugim tudi Valencie in Newcastle Uniteda.

''Dosedanji rezultati v naši skupini so pokazali, da lahko vsak premaga vsakogar. V tekmo ne smemo vstopiti z miselnostjo, da smo finalisti minule sezone tekmovanja in bomo zmagali že zgolj zaradi tega. Zavedamo se, da se bomo morali še kako potruditi, če želimo priti do uspeha,'' soigralce svari nogometaš, ki se lahko pohvali z 25 nastopi v portugalski izbrani vrsti.





Ne spreglejte