Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 6. 2018,
22.13

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Iran Španija FIFA SP 2018

Ponedeljek, 25. 6. 2018, 22.13

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Španija : maroko

Španci dvakrat zaostajali, dvakrat izenačili in napredovali kot zmagovalci skupine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Španija Maroko | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španska in maroška nogometna reprezentanca sta se v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Kaliningradu razšli z 2:2 (1:1). Španija je po remiju Portugalske in Irana z 1:1 (1:0) osvojila prvo mesto v skupini B, Portugalska pa drugo. Obe sta se uvrstili v osmino finala.

Španski nogometaši so bili v boju z Maročani izraziti favoriti in so iskali zmago, ki bi jim ne glede na razplet na drugi tekmi skupine zagotovila napredovanje v osmino finala. Toda Maročani, ki so še enkrat več poželi simpatije za svojo predstavo, so še v sodniškem dodatku vodili z 2:1, nato pa sta izbrance selektorja Fernanda Hierra rešila Iago Aspas in VAR.

Po zanje ugodnem razpletu dvoboja med Portugalsko in Iranom so tako osvojili prvo mesto v skupini in bodo v nedeljo v osmini finala v Moskvi igrali proti gostiteljici prvenstva Rusiji. Velja omeniti, da so Španci zdaj neporaženi že 23 tekem.

Če je bila izrazita premoč Špancev v posesti žoge pričakovana, pa je bil kar malce nepričakovan izid po prvem delu. Ta je bil namreč izenačen. Maročani so povedli v 14. minuti. Andreas Iniesta in Sergio Ramos se nista najbolje razumela na sredini igrišča, tako da je žogo ukradel Khalid Boutaib, sam stekel proti vratom in na koncu ugnal Davida De Geo.

Fotoutrinki 12. dne SP (Reuters):
Fotogalerija
1 / 35

Španci pa so kmalu odgovorili in izenačili v 19. minuti, potem ko je Iniesta po levi strani prišel v kazenski prostor, podal žogo nazaj v sredino do Isca, ki jo je iz bližine poslal pod prečko maroškega gola.

V nadaljevanju so Španci še naprej pletli in pleti, a posebej nevarni niso bili, tik pred koncem polčasa je bil sicer le za las prekratek pred golom Diego Costa, na drugi strani pa je že v 24. minuti Boutaib znova prehitel španske branilce in malce z leve prišel pred gol, a je takrat dvoboj dobil De Gea, za katerega je bila to sploh prva obramba na turnirju.

Iago Aspas je Špancem v sodnikovem podaljšku priigral remi (2:2) in prvo mesto v skupini B. | Foto: Reuters Iago Aspas je Špancem v sodnikovem podaljšku priigral remi (2:2) in prvo mesto v skupini B. Foto: Reuters

V uvodu drugega dela so Maročani zahtevali prosti strel po igranju z roko Gerarda Piqueja, a je sodnik pokazal na nadaljevanje igre. V 55. minuti pa je Nordin Amrabat izvrstno sprožil z desne strani s približno 20 metrov in zadel stičišče prečke in vratnice španskih vrat.

V 62. minuti so prvič v drugem polčasu resno zagrozili Španci, ko je z glavo poskusil isco, tik pred golovo črto pa je žogo, prav tako z glavo, izbil Romain Saiss. Po kotu je z glavo poskusil še Pique, a za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Španci se bodo za četrtfinale udarili z gostitelji Rusi. | Foto: Reuters Španci se bodo za četrtfinale udarili z gostitelji Rusi. Foto: Reuters

V 82. minuti pa nov šok za Špance. Maročani so namreč povedli, po kotu pa je bil v kazenskem prostoru najvišji Youssef En Nesyri in z glavo zadel za 2:1. Že v sodniškem dodatku pa so se Španci rešili, po podaji Danija Carvajala je iz bližine s peto zadel Iago Aspas. Sodniki so sicer naknadno še preverili z VAR, ali je bil Aspas v prepovedanem položaju, a ni bil, tako da so potrdili 2:2.

Španija : Maroko 2:2 (1:1)

Stadion Kaliningrad, gledalcev 33.973, sodniki: Irmatov, Rasulov in Saidov (vsi Uzbekistan).


Strelci: 0:1 Boutaib (14.), 1:1 Isco (19.), 1:2 En Nesyri (82.), 2:2 Aspas (90.).
Španija: De Gea, Carvajal, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Thiago (od 74. Asensio), Silva (od 84. Rodrigo), Iniesta, Isco, Costa (od 74. Aspas).
Maroko: El Kajoui, Hakimi, Da Costa, Saiss, Dirar, Ziyech (od 85. Bouhaddouz), El Ahmadi, Belhanda (od 64. Fajr), Boussoufa, N. Amrabat, Boutaib (od 72. En Nesyri).
Rumeni kartoni:
El Ahmadi, N. Amrabat, Boussoufa, Da Costa, El Kajoui, Hakimi, Fajr.
Rdeči karton: /.

Preberite še:
Mehdi Taremi
Sportal Kakšna drama v skupini B! Ronaldo milimetre oddaljen od izpada.
Xherdan Shaqiri
Sportal Odločitev, ki bo razjezila Srbe: Švicarji so jo odnesli brez suspenza
Jimmy Durmaz
Sportal Švedski nesrečnik tarča rasističnih opazk in groženj s smrtjo: "Šli so predaleč"
Argentina, navijači
Sportal Kazen za Argentince in Hrvate
Ne spreglejte