Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 6. 2018,
23.42

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

FIFA SP 2018 Poljska Kolumbija

Nedelja, 24. 6. 2018, 23.42

5 let, 10 mesecev

poročilo s tekme poljska : kolumbija

Kolumbijci razžalostili Poljake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Poljska Kolumbija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kolumbijska nogometna reprezentanca je v drugem krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Kazanu premagala Poljsko s 3:0 (1:0). Poljska je po porazu že izgubila možnosti za osmino finala. Na prvi današnji tekmi skupine H sta se Senegal in Japonska v Jekaterinburgu razšla z 2:2 (1:1).

Kolumbijski nogometaši so tudi pred očmi legend Carlosa Valderrame in Reneja Higuite zasluženo premagali Poljsko in tako ohranili upe za osmino finala. V zadnjem krogu bodo igrali s Senegalom. na drugi strani pa so Poljaki še enkrat več razočarali in po drugem porazu je jasno, da se bo njihov nastop na ruskem mundialu končal po skupinskem delu. V zadnjem krogu jo lahko le še zagodejo Japoncem, ki imajo tako kot Senegalci štiri točke, Kolumbijci pa točko manj.

Poljaki so v prvem polčasu znova pokazali precej medlo igro in posledično niso niti enkrat resno ogrozili kolumbijskih vrat. Na drugi strani so Južnoameričani precej več poskušali z igro v napadu, iskali priložnosti in čeprav so jih le redko tudi našli, pa so v 40. minuti povedli.

Fotoutrinki 11. dne SP (Reuters)

Fotogalerija
1 / 25

Takrat so po kotu kombinirali na desni strani, nakar je v kazenskem prostoru žogo dobil James Rodriguez in poslal natančno podajo pred gol do Yerryja Mine, ki je z glavo zadel za 1:0.

V uvodu drugega polčasa so imeli Pojaki rahlo pobudo, ki pa je niso znali kronati s kakšno priložnostjo, izjema je bil poskus Roberta Lewandowskega v 58. minuti, ko je njegov strel obranil David Ospina.

Za Poljake je upov na osmino finala konec, Kolumbijci pa ostajajo v igri za napredovanje. | Foto: Reuters Za Poljake je upov na osmino finala konec, Kolumbijci pa ostajajo v igri za napredovanje. Foto: Reuters

Podobno je bilo tudi ob koncu tekme, ko je Bayernov napadalec streljal z dobrih 20 metrov. Malce pred njim je Ospina obranil še strel iz bližine Grzegorza Krychowiaka.

A takrat je bilo že 2:0 za Južnoameričane. Ti so podvojili prednost v 70. minuti, ko je Juan Quintero lepo našel Radamela Falcaa, ki se je izognil prepovedanemu položaju, sam prišel v kazenski prostor in matiral poljskega čuvaja mreže.

Pet minuti pozneje so Kolumbijci uprizorili nov protinapad, po katerem je sam v kazenski prostor prišel Juan Cuadrado in zadel za končnih 3:0.

Poljska : Kolumbija 0:3 (0:1)

Arena Kazan, gledalcev 42.873, sodniki: Ramos, Torrentera in Hernandez (vsi Mehika).
* Strelci: 0:1 Mina (40.), 0:2 Falcao (70.), 0:3 Cuadrado (75.).
* Poljska: Szczesny, Piszczek, Bednarek, Pazdan (od 80. Glik), Rybus, Goralski, Krychkowiak, Bereszyinski (od 72. Teodorczyk), Zielinski, Kownacki (od 57. Grosicki), Lewandowski.
* Kolumbija: Ospina, Arias, Davinson Sanchez, Mina, Mojica, Aguilar (od 32. Uribe), Barrios, Cuadrado, Quintero (od 73. Lerma), James Rodriguez, Falcao (od 78. Bacca).
* Rumena kartona: Bednarek, Goralski.
* Rdeči karton: /.

Preberite še:

Poljska Kolumbija
Sportal Poljaki mahajo v slovo, Angleži pokazali mišice
Argentina
Sportal Argentinska kriza: Mascherano zanika besede lažnivca. Kdo bo določil ekipo za tekmo D?
Ne spreglejte