Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 6. 2021,
23.22

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Francija Nemčija Euro 2020

Torek, 15. 6. 2021, 23.22

2 leti, 10 mesecev

Poročilo s tekme Francija : Nemčija

Nemški osmoljenec Hummels zatresel lastno mrežo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
francija Nemčija | Francozi želijo po svetovnem (2018) osvojiti še evropski naslov. Začeli so z načrtovano zmago nad sosedo Nemčijo. | Foto Reuters

Francozi želijo po svetovnem (2018) osvojiti še evropski naslov. Začeli so z načrtovano zmago nad sosedo Nemčijo.

Foto: Reuters

Francoska nogometna reprezentanca je v Münchnu v 1. krogu evropskega prvenstva premagala Nemčijo z 1:0 (1:0). Edini gol na tekmi je dosegel Mats Hummels, a v lastno mrežo. Na prvi tekmi skupine F je danes branilka naslova Portugalska v Budimpešti ugnala Madžarsko s 3:0.

francija Nemčija
Sportal Francoze osrečil nemški avtogol, Ronaldo zrušil kopico rekordov

Francija : Nemčija 1:0 (1:0)

Stadion Allianz Arena, gledalcev 13.000, sodniki: del Cerro Grande, Yuste in Fernandez (vsi Španija).
Strelec: 1:0 Hummels (20./avtogol).

Francija: Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez, Pogba, Kante, Rabiot (od 90. Dembele), Griezmann, Benzema (od 89. Tolisso), Mbappe.
Nemčija: Neuer, Ginter (od 87. Can), Hummels, Rüdiger, Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens (od 87. Volland), Havertz (od 74. Sane), Gnabry (od 74. Werner), Müller.

Rumeni karton: Kimmich.
Rdeči karton: /.

Dvoboj nogometnih titanov, Nemci so bili trikrat evropski prvaki, Francozi pa dvakrat, so dobili Francozi, tudi aktualni svetovni prvaki. V tekmi, ki je nogometnim navdušencem ponudila veliko, je bil tragični junak Mats Hummels, ki je zatresel lastno mrežo. Če so Francozi potrdili vlogo enega glavnih favoritov za novo evropsko krono, so tudi Nemci pustili dober vtis.

Fotogalerija
1 / 18

Prvi polčas med nogometnima velikanoma je postregel s konkretnejšo francosko predstavo, a sta bili ekipi na igrišču precej enakovredni. Francozi so prvič zagrozili v 16. minuti, ko je Paul Pogba s strelom z glavo žogo poslal čez gol, minuto zatem je strel Kyliana Mbappeja Manuel Neuer odbil v kot, v 20. pa so svetovni prvaki povedli.

Mats Hummels je zatresel lastno mrežo. | Foto: Reuters Mats Hummels je zatresel lastno mrežo. Foto: Reuters

Pogba je podal z desne strani na levo, tam je Lucas Hernandez žogo poslal v sredino, pred golom pa je Mats Hummels nespretno žogo poslal za hrbet lastnega vratarja. Nemci so po prejetem golu prevzeli pobudo, v 22. minuti je Thomas Müller z glavo zgrešil cilj, v 38. pa je še Ilkay Gündogan meril mimo gola.

V drugem polčasu je za prvo nevarnejšo akcijo poskrbel Adrien Rabiot, ki je malce z leve strani zadel prvo vratnico. Nemci pa so imeli lepo priložnost v 54. minuti, ko je Serge Gnabry v kazenskem prostoru žogo poslal malce čez francoska vrata.

V 66. minuti so Francozi dosegli drugi gol, ko je zadel Kylian Mbappe, ampak so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Nemci so sicer v teh trenutkih pritiskali, a so Francozi razčistili vse nevarnejše situacije.

Kylian Mbappe je v 66. minuti dosegel prekrasen zadetek, a je bil razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. | Foto: Reuters Kylian Mbappe je v 66. minuti dosegel prekrasen zadetek, a je bil razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. Foto: Reuters

Sami so sicer v 78. minuti zahtevali najstrožjo kazen zaradi domnevnega prekrška nad Mbappejem, a se španski sodniki niso odločili zanjo. V 85. minuti pa so se Francozi že veselili drugega zadetka, ko je Pogba oddal žogo na desno do Mbappeja, ta pa nato v sredino do Karima Benzemaja, ki je zadel, ampak so sodniki pravilno dosodili prepovedan položaj.

V sredo bosta na sporedu obe tekmi 2. kroga v skupini A, in sicer ob 18.00 v Bakuju Turčija - Wales, ob 21.00 pa v Rimu Italija - Švica. Še pred tem bosta ob 15.00 v skupini B tekmo 2. kroga v Sankt Peterburgu igrali Finska in Rusija.

Ne spreglejte