Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 5. 2017,
20.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

John Mary NK Rudar NK Celje naj gol Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 21. 5. 2017, 20.10

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Rudar (1:1)

Velenjčane z igralcem manj od podviga ločilo le nekaj sekund

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Luka Žinko John Mary | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

 Nogometaši Celja in velenjskega Rudarja so se v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Celjani bi z zmago ostali v igri za mesta v evropskih tekmovanjih, toda do nje niso zmogli. Še do točke so prišli šele v izdihljajih tekme, pa čeprav so večji del tekme igrali z igralcem več. Tako pa so se celjski nogometaši poslovili od Evrope. Na drugi strani svojega cilja niso uresničili niti Velenjčani. Ti bi si z zmago že zagotovili obstanek v ligi, tako pa bodo morali počakati do zadnjega kroga, saj imajo le točko prednosti pred osmouvrščenim Krškim in dve pred predzadnjim Aluminijem.

Hitra izključitev Zeca

Darko Zec je moral predčasno pod prho že po 16 minutah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Zec je moral predčasno pod prho že po 16 minutah. Foto: Grega Valančič/Sportida Velenjčani so se že v prvem polčasu znašli v nehvaležnem položaju, saj so že od 16. minute dalje igrali le z desetimi nogometaši, potem ko je rdeči karton dobil Darko Zec. Celjani so posledično prevladovali na igrišču, a pravih priložnosti si niso ustvarili. Še več, še najbolj nevarni so bili gosti v 34. minuti, ko je Dominik Glavina povzročil malce zmede v celjskem kazenskem prostoru, prišel do strela s kakšnih šestih metrov, toda s požrtvovalnim posredovanjem je pred golovo črto Elvedin Džinić preprečil vodstvo knapov.

V uvodu drugega polčasa so najprej do nekaj strelov prišli Celjani, nato je sledila "serija" velenjskih poskusov, a so bili vsi po vrsti preslabi za spremembo izida. V 67. minuti je od daleč pri domačih sprožil Lovro Cvek, toda tudi s tem Matej Radan ni imel težav.

Mary postal kralj strelcev 1. SNL, Lupeta izenačil v izdihljajih tekme

V 69. minuti pa so številčno oslabljeni gosti prišli do vodstva. Po podaji Stjepana Babića je John Mary najprej dobil dvoboj z Juretom Travnerjem, nato pa bil hitrejši še od Matjaža Rozmana, preko katerega je žogo z glavo poslal v mrežo. S tem golom se je Mary prebil na vrh lestvice strelcev, kjer je zdaj sam s 17 zadetki.

Vedno zanimivi savinjsko-šaleški derbi se je končal brez zmagovalca. | Foto: Vid Ponikvar Vedno zanimivi savinjsko-šaleški derbi se je končal brez zmagovalca. Foto: Vid Ponikvar

V 75. minuti so Celjani prek Mateja Podlogarja zatresli mrežo gostov, a je bil celjski nogometaš v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu nekdanje Podlogarjeve ekipe. V 81. minuti je s prostega strela z desne strani streljal še Lovre Čirjak, a je Radan brez posebnih težav žogo odbil v kot. Tudi v naslednjih minutah so Celjani pritiskali, se trudili izenačiti, a v 86. in 87. minuti so bili Velenjčani tisti, ki so spet zagrozili. Najprej je Rozman dobil dvoboj ena na ena z Maryjem, nato pa je z roko ustavil še strel Anžeta Piška. V drugi minuti sodniškega dodatka pa je Celjanom vendarle priigral točko Jucie Lupeta, ki je zadel iz bližine.

Celjani bodo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostovali pri Domžalah na Ptuju, Velenjčani pa bodo gostili Radomljane.

Celje : Rudar Velenje 1:1 (0:0)

Stadion Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Vojska (Dob) in Kasapović (Ljubljana).

Strelca: 0:1 Mary (69.), 1:1 Lupeta (90.).

Celje: Rozman, Vidmajer, Travner, Džinić, Brecl, Cvek, Pungaršek (od 74. Čirjak), Cvijanović, Podlogar, Požeg Vancaš (od 61. Galešić), Lupeta.

Rudar: Radan, Kašnik, Grgić, Zec, Iharoš, Babić, Bolha, Glavina (od 83. Pišek), Trifković (od 88. Dodlek), Črnčič (od 65. Lotrič), Mary.

Rumeni kartoni: Džinić; Babić, Kašnik.
Rdeči karton: Zec (16.).
Ne spreglejte