Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2018,
16.25

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Natisni članek

Kostarika Brazilija FIFA SP 2018

Petek, 22. 6. 2018, 16.25

5 let, 9 mesecev

Poročilo s tekme Brazilija : Kostarika

Brazilci zaprli Kostariki pot do osmine finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Brazilija Kostarika | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v St. Peterburgu premagala Kostariko z 2:0 (0:0). Brazilci so oba zadetka dosegli v sodniškem dodatku, strelca pa sta bila Philippe Coutinho in Neymar. Druga tekma skupine E bo ob 20. uri v Kaliningradu, kjer se bosta merili Srbija in Švica.

Tekmo v Sankt Peterburgu, na kateri sta vlogi četrtega in petega sodnika opravljala Slovenca Damir Skomina in Jure Praprotnik, so dobili Brazilci. Ti so se kljub izrazito večji posesti žoge dolgo mučili s Kostaričani, njihov odpor pa strli šele v izdihljajih tekme. Brazilci so zdaj pri štirih točkah in lepih možnostih za osmino finala - v zadnjem krogu jih čaka Srbija -, Kostaričani pa bodo proti Švicarjem igrali zgolj za prestiž, saj so že izgubili možnosti za med 16.

Švica Srbija
Sportal Nor preobrat Švicarjev, ki so zmago nad Srbi proslavili z albanskim orlom

Najlepšo priložnost so imeli Kostaričani

Brazilci so imeli v prvem polčasi pričakovano žogo precej več v svoji posesti, toda niso prav vedeli, kaj bi z njo. Kostaričani so se dobro upirali in jim preprečevali resnejše akcije, tudi zaključni streli so bili redki, nevarnih pa praktično ni bilo.

V 26. minuti so sicer prek Gabriela Jesusa dosegli zadetek, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 0:0, minuto pozneje je Keylor Navas ustavil Neymarja, v 29. minuti je Marcelo z 18 metrov meril malo premalo natančno, isti igralec pa je poskusil še v 41. minuti z 20 metrov, a izida mu ni uspelo spremeniti.

Najlepšo priložnost prvega polčasa pa so imeli Kostaričani, v 13. minuti je Cristian Gamboa lepo podal do Celsa Borgesa, žoga po njegovem strelu iz kazenskega prostora pa je zletela le malce mimo leve vratnice.

Fotogalerija
1 / 24

Jesus zadel prečko, sodnik razveljavil 11-metrovko

Philippe Coutinho je z dvema zadetkoma najboljši strelec Brazilije na SP 2018. | Foto: Reuters Philippe Coutinho je z dvema zadetkoma najboljši strelec Brazilije na SP 2018. Foto: Reuters Kmalu po začetku drugega dela je bilo vroče v kazenskem prostoru Kostarike, toda Neymarju ni uspelo priti do žoge oziroma strela. Zato pa je v 49. minuti do strela z glavo prišel Jesus, toda zadel prečko, malce pozneje pa je do strela v kazenskem prostoru prišel še Philippe Coutinho, a je eden kostariških branilcev žogo preusmeril mimo vrat.

V 56. minuti je imel Neymar novo izjemno priložnost, ko je streljal z manj kot desetih metrov, a je Navas izvrstno posredoval. Dve minuti zatem je Navas moral posredovati po novem strelu Coutinha, v 70. pa še Casemira.

V 72. minuti je znova premalo natančno meril Neymar, potem ko je bil povsem neoviran na približno 20 metrih, v 79. minuti pa so Brazilci zahtevali enajstmetrovko, ko naj bi Geancarlo Gonzalez v kazenskem prostoru povlekel Neymarja, a se sodnik po pregledu z VAR ni odločil zanjo.

Brazilci so si popravili možnosti za napredovanje v osmino finala. | Foto: Reuters Brazilci so si popravili možnosti za napredovanje v osmino finala. Foto: Reuters

V 86. in 87. minuti sta od daleč neuspešno poskusila znova Coutinho in Casemiro, v prvi minuti sodniškega dodatka pa so Brazilci le povedli, potem ko Roberto Firmino v kazenskem prostoru z glavo podal do Jesusa, ta do vtekajočega Coutinha, ki je iz bližine zadel za 1:0.

V četrti minuti sodniškega dodatka je imel še eno lepo priložnost Firmino, a žogo iz bližine poslal precej mimo gola, že v sedmi minuti dodatka pa se je med strelce le vpisal tudi Neymar, ki je zadel iz bližine za končnih 2:0.

Brazilija : Kostarika 2:0 (0:0)

Stadion Krestovski, gledalcev 64.468, sodniki: Kuipers, van Roekel in Zeinstra (vsi Nizozemska).
Strelca: 1:0 Coutinho (90.), 2:0 Neymar (90.).

Brazilija: Alisson, Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo, Paulinho (od 68. Firmino), Casemiro, Coutinho, Willian (od 46. Costa), Jesus (od 90. Fernandinho), Neymar.
Kostarika: Navas, Gamboa (od 75. Calvo), Gonzalez, Acosta, Duarte, Oviedo, Ruiz, Borges, Guzman (od 83. Tejeda), Venegas, Urena (od 54. Bolanos).

Rumeni kartoni: Neymar, Coutinho; Acosta.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte