Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

pokal FA Chelsea Tottenham Manchester City Arsenal

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

Pokal FA, polfinale

Chelsea in Arsenal v finalu pokala FA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Eden Hazard Chelsea | Foto Reuters

Foto: Reuters

V finalu pokala FA se bosta na Wembleyju pomerila Chelsea in Arsenal. Vodilni angleški prvoligaš je v londonskem polfinalnem obračunu v soboto s 4:2 premagali Tottenham, Arsenal pa je dan pozneje po podaljških izločil Manchester City. Španec Josep Guardiola bo tako prvo sezono na Otoku končal brez lovorike.

Trener Chelseaja Antonio Conte je proti Tottenhamu začel brez prvih zvezdnikov Edena Hazarda in Diega Coste, namesto njiju pa sta na zelenici Willian in Michy Batshuayi. Ravno Brazilec je že v peti minuti s prostega strela modre popeljal v vodstvo.

A vodstvo Chelseaja ni trajalo dolgo, saj je trinajst minut pozneje po lepi podaji Christiana Eriksena mojstrsko z glavo izenačil Harry Kane. To pa še ni bilo vse v prvem polčasu. Glavni sodnik Martin Atkinson je ob koncu prvega dela modrim podaril enajstmetrovko, tako je pokazal počasni posnetek, izkoristil pa jo je spet Willian.

Tottenham se ni predal in se še drugič vrnil. Po novi izjemni podaji Eriksena je zadel Dele Alli. V 75. minuti je Chelsea še tretjič na tekmi v vodstvo popeljal rezervist Hazard, ki je v drugem delu zamenjal Williana, za končnih 4:2 pa je s pravim projektilom po podaji Hazarda poskrbel srbski vezist Nemanja Matić

Zadnji žebelj v krsto Tottenhama. In to kakšen:

Wenger si je dal duška po sladki zmagi

V nedeljo je bil odigral še drugi pokalni posladek. Arsenal je po podaljških z 2:1 premagal Manchester City, trener Arsene Wenger pa si je v težkem obdobju, ko se sooča z glasnimi kritikami, priigral eno najslajših zmag. 

Francoz Arsene Wenger ni skrival sreče po dramatični zmagi nad Manchester Cityjem. | Foto: Reuters Francoz Arsene Wenger ni skrival sreče po dramatični zmagi nad Manchester Cityjem. Foto: Reuters

Stanovskemu kolegu Josepu Guardioli, ki je doživel novo razočaranje z bogatim Manchester Cityjem, se obeta krstna sezona na Otoku brez osvojene lovorike. Napet dvoboj je v 101. minuti odločil Čilenec Alexis Sanchez.

Finale bo na Wembleyju 27. maja.

Pokal FA, polfinale:

Sobota:
Chelsea : Tottenham 4:2 (2:1)
Willian 5., 43./11-m., Hazard 75., Matić 80.; Kane 18., Alli 52.

Nedelja:
Arsenal : Manchester City 2:1 po pod. (2:1, 2:1, 0:0)
Monreal 71., Sanchez 101.; Agüero 62.

Ne spreglejte