Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 9. 2015,
13.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov Chelsea Jose Mourinho Porto Bayern München Josep Guardiola Barcelona Dinamo Zagreb Zoran Mamić Arsene Wenger Arsenal Luis Enrique Rudi Garcia Zenit Damir Skomina

Sreda, 16. 9. 2015, 13.32

7 let, 12 mesecev

Pogumni Wenger se ne boji atomskega Bayerna

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zvečer bo v ligi prvakov zelo zanimivo v Londonu. Topničarji bodo svojo kožo reševali proti Bayernu, ki ruši vse pred seboj in v tej sezoni sploh še ni oddal točke. Kevin Kampl proti Romi le na klopi?

Nogometašem Arsenala gre v domačem prvenstvu vedno boljše, v ligi prvakov pa so si z nepričakovanima porazoma proti Dinamu (v Zagrebu) in Olympiakosu (v Londonu) otežili pot do napredovanja. Zdaj jih čakata tekmi z Bayernom, ki je z devetimi zaporednimi zmagami popravil klubski rekord v bundesligi. Francoski strateg Arsene Wenger se ne boji bavarskega stroja: ''Smo dovolj samozavestni. V uvodnih krogih morda nismo jemali tekmecev dovolj resno, zdaj pa nas čaka Bayern, ki smo ga v zadnjih letih že premagovali," je trener Arsenala spomnil na podatek, da so topničarji ugnali Bayern tudi v sezoni 2012/13, ko so se Bavarci sprehodili do trojne krone.

Slovanski dvoboj: Čech proti Lewandowskemu

''Danes ne bomo igrali s 6:0,'' je Josep Guardiola spomnil na število osvojenih točk v uvodnih krogih skupinskega dela lige prvakov. ''Igrali bomo ob 19.45 po angleškem času, začelo se bo z 0:0, igralo pa 90 minut,'' je nanizal številke, povezane s tekmo in dodal, da mu pogled pri analizi tekmeca nikoli ne uhaja na razpredelnico.

Pričakuje, da bodo topničarji zaigrali zelo živo in agresivno, saj imajo eno od zadnjih priložnosti, da se še vmešajo v boj za napredovanje med najboljših 16. Na obeh straneh ne bo manjkalo poškodovanih zvezdnikov, pri gostih pa bo v konici napada Poljak Robert Lewandowski, ki bo v slovanskem obračunu skušal premagati domačega vratarja Petra Čecha.

V drugi tekmi se bosta v Zagrebu pomerila Dinamo in Olympiakos. Kdor bo zmagal, bo naredil ogromen korak naprej k čudežnem napredovanju. Modri so v zadnjih 48 nastopih izgubili le enkrat, v zadnjem krogu lige prvakov pri Bayernu (0:5), grški prvaki pa so pred dnevi ostali brez poškodovanega Argentinca Estebana Cambiassa.

Kampl izpušča eno odločilnih bitk za drugo mesto?

Slovenski reprezentant Kevin Kampl še objokuje priložnost, ki se mu je ponudila na gostovanju pri Barceloni. Takrat bi lahko evropskega prvaka zavil v črno, a je njegov strel švignil mimo vratnice. Lekarnarje čaka danes trenutek resnice v boju za drugo mesto.

V Leverkusen prihaja ranjena Roma, ki je v Belorusiji nepričakovano ostala brez točk, nadoknaditi pa jih želi v Nemčiji. Zanimivo je, da je Bayer na poti do lige prvakov izločil Lazio, zdaj pa se lahko znese še nad drugim rimskim velikanom. Kampl še čuti posledice viroze, zaradi katere je prejšnji teden izpustil kvalifikacijsko reprezentančno tekmo s San Marinom, nato pa še dvoboj nemškega prvenstva v Hamburgu.

Oslabljena Barcelona bo brez Lionela Messija in Andresa Inieste skušala upravičiti vlogo favorita v Borisovu. Brazilec Neymar je v nedeljo opozoril nase s štirimi zadetki in vsaj za trenutek pomiril zaskrbljene navijače Barcelone, ki pogrešajo Argentinca. "Verjamemo v zmago nad Barcelono," poudarja trener Bateja Aleksandr Jermakovič. njegov stanovski kolega Luis Enrique pričakuje vse prej kot preprosto tekmo, tako da bi lahko gledalci na prekrasnem štadionu v Borisovu, ki so ga pomagali zgraditi tudi Slovenci, prišli na svoj račun.

Skomina in Mourinho na kraju slovenske sreče

Chelsea ni prepričljiv tako v Angliji kot tudi v Evropi. Če hoče Jose Mourinho mir v hiši, mora danes premagati kijevski Dinamo in utišati Olimpijski štadion. Na objektu, kjer bo 14. novembra verjetno gostovala Slovenija, bo imel Portugalec opravka s Slovencem. V zadnjem času je na slabem glasu pri sodnikih, prejel je tudi ostro kazen zveze FA, danes pa bo spremljal srečanje, kjer bo glavna vloga pri deljenju pravice zaupana Slovencu Damirju Skomini. Primorec ni dobro zapisan pri ukrajinskih ljubiteljih nogometa, saj je sodil povratno srečanje dodatnih kvalifikacij za SP 2014, v katerem je Francija po nizu sodniških napak premagala Ukrajino s 3:0 in nadoknadila zaostanek dveh golov po porazu v Kijevu (0:2).

''Moramo začeti zmagovati. Tako v Angliji kot tudi v Evropi," je počasi neučakan Mourinho. Ukrajinski prvak je v petek izgubil derbi s Šahtarjem (0:3) in prekinil niz neporaženosti v domačem prvenstvu, ki je trajal 38 tekem. "Upam, da so se moji igralci že pobrali po tem šoku,'' pravi trener Sergej Rebrov, ki je pred 16 leti zatresel slovensko mrežo na znameniti tekmi v Kijevu, po kateri se je Katančeva četa senzacionalno prebila na Euro 2000.

Porto je v vlogi izrazitega favorita proti Maccabiju, v skupini H pa se obeta zanimivo srečanje v St. Peterburgu. Vodilni Zenit bo pričakal Lyon, ki je v dveh nastopih osvojil le točko, zato bo zaigral na zmago. Ruski prvak v klubski zgodovini doma še ni izgubil proti francoskemu tekmecu, Lyon pa bo pogrešal veliko kakovostnih igralcev, ki so se znašli na bolniškem seznamu.

Ne spreglejte