Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 6. 2011,
12.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nemčija Azerbajdžan Joachim Löw

Torek, 7. 6. 2011, 12.17

7 let, 12 mesecev

Po maščevanje za Eurosong

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nemška nogometna izbrana vrsta stopa z zanesljivimi koraki proti uresničitvi cilja - nastopu na EP 2012. Če bo drevi ugnala še Azerbajdžan, ji lahko prvo mesto v skupini odvzame le še čudež.

S stoodstotnim izkupičkom v kvalifikacijskem ciklusu za EP 2012, ki se je že prevesil v drugo polovico, se lahko pohvalijo le tri reprezentance. Tri resnične velesile evropskega, pa tudi svetovnega nogometa, kar so dokazale tudi lani na jugu Afrike, ko so se povzpele na zmagovalni oder.

Prvak Španija, podprvak Nizozemska in tretjeuvrščena Nemčija. Drevi bo kvalifikacijske točke lovila le slednja, medtem ko se bosta finalista lanskoletnega spektakla v JAR predstavila na prijateljskih dvobojih v Južni Ameriki. ''Elf'', ki je v Bakuju v ponedeljek opravil uradni trening, se je odpravil v Azerbajdžan trdno odločen, da nadaljuje zmagoviti niz. Če bo zmagal še sedmič zapored, bo prednost pred drugouvrščeno Belgijo povečal na izjemnih deset točk. Ker bi omenjeni ekipi do konca ciklusa delile le še tri tekme, bi bila prednost praktično neulovljiva, bi pa lahko razigrane Nemce še vedno prehitela Turčija, ki bi s tekmo manj za Nemci zaostajala 11 točk, a jo do konca čakajo še štiri srečanja. Tako bosta tudi po desetem igralnem ''dnevu'' kvalifikacij na seznamu zanesljivih udeležencev še vedno izpisana le imena sogostiteljic, Poljske in Ukrajine.

Löw drugič proti Vogtsu

Nemci bodo v Azerbajdžanu naleteli na zanimiv izziv. Pomerili se bodo s tekmecem, ki ga vodi nekdanji nemški zvezdnik Bertie Vogts. Kot selektor je vodil nemško reprezentanco na EP 1996 in sredi Londona osvojil evropsko prvenstvo, na srečanju z rojaki pa mu zagotovo ne bo manjkalo motivacije. Sploh po bledih dokazovanjih v tujini (Kuvajt, Škotska, Nigerija, ...), ki so sledila naslovu evropskega prvaka in počasi gasila plamen na sveči vrhunskih dosežkov njegove trenerske kariere. V Nemčiji je že gostoval in 7. septembra 2010 v Kölnu izkusil boleč poraz z 1:6. V Bakuju se bosta na nogometnem igrišču pomerili tudi državi, ki sta v zadnjih letih osvojili priljubljeno glasbeno tekmovanje Eurosong. Minuli mesec se je naslova v Düsseldorfu polastila prav majhna država v Zakavkazju z devetimi milijoni prebivalcev, ki bo prihodnje leto gostila velik spektakel. Nemci bi lahko vrnili udarec v nogometni opremi in v Bakuju pokazali, da niso naključno označeni za enega največjih favoritov za evropski naslov.

Ne spreglejte