Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 8. 2020,
19.25

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Juventus Andrea Pirlo

Torek, 25. 8. 2020, 19.25

3 leta, 7 mesecev

Andrea Pirlo: V igro Juventusa želim vrniti veselje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Andrea Pirlo | Andrea Pirlo je začel z delom pri Juventusu. | Foto Reuters

Andrea Pirlo je začel z delom pri Juventusu.

Foto: Reuters

Novi trener nogometnega velikana Juventusa iz Torina Andrea Pirlo je na današnji novinarski konferenci dejal, da bo njegova primarna naloga vrniti veselje v igro verižnega italijanskega prvaka. Naslednik Maurizia Sarrija na strokovnem položaju stare dame v prihodnosti več ne računa na argentinskega napadalca Gonzala Higuaina.

Pirlo je pred kratkim prevzel strokovne vajeti pri Juventusu, na tem položaju pa je nasledil osovraženega Sarrija, ki je dobil košarico po izločitvi v osmini finala evropske lige prvakov proti francoskemu Lyonu.

Kljub pomanjkanju trenerskih izkušenj je 41-letni Pirlo prepričan, da je "v pravem času na pravem mestu."

"Igralcem Juventusa želim vrniti navdušenje v igri, tega je v zadnjem času močno primanjkovalo," je odločno dejal Pirlo, ki bo znotraj ekipe iskal kohezijo iz obdobja med letoma 2011 in 2014, ko je ekipo vodil Antonio Conte.

Pirlo v prihodnosti ne računa na Higuaina, argentinskem napadalcu pa je vendarle namenil nekaj lepih besed. "Je odličen igralec, a njegovo obdobje v Juventusu se je po odkritem pogovoru končalo in razšli smo se na prijateljski način," je o 32-letnemu Argentincu dejal Pirlo, ki v prihodnji sezoni veliko pričakuje od njegovega šest let mlajšega rojaka Paula Dybale.

Cristiano Ronaldo bo pri Juventusu sodeloval še s tretjim trenerjem v treh sezonah. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo bo pri Juventusu sodeloval še s tretjim trenerjem v treh sezonah. Foto: Reuters

S Cristianom Ronaldom se je že pogovoril

"Juventus nikoli ni razmišljal o prodaji Dybale, ki je v moji viziji izjemno pomemben igralec," je o Dybali dejal Pirlo, o prvem zvezdniku ekipe Cristianu Ronaldu pa je dodal: "Z njim sem že opravil nekaj pogovorov, v zelo kratkem času bo beseda stekla tudi o njegovi vlogi in taktiki znotraj ekipe."

Pirlo na današnjem medijskem dogodku ni želel govoriti o igri ekipe pod njegovim mandatom. "Taktični del naše igre še vedno ni natančno določen. V tem trenutku je povsem nepomembno ali bomo igrali s tremi ali štirimi igralci v zadnji obrambni vrsti, bolj pomembno je, da se mojim varovancem znova vrne veselje in strast do igre," je še dodal Pirlo, ki je pred tem vodil ekipo Juventusa do 23 let.

Juventus je v minuli sezoni pod vodstvom Sarrija osvojil le eno lovoriko. Deveti naslov v nizu in skupno 36. naslov italijanskega prvaka je osvojil s točko prednosti pred milanskim Interjem. V domačem pokalnem tekmovanju se je prebil v veliki finale, po izvajanju 11-metrovk pa klonil proti Napoliju. Na veliki mednarodni sceni se mu je zalomilo že v osmini finala, od njega je bil v ligi prvakov boljši Lyon.

Maurizio Sarri
Sportal Menjava v Juventusu: Sarri odhaja, prihaja Andrea Pirlo
Ne spreglejte