Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
13.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gerard Pique Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Bayern München

Sreda, 1. 5. 2013, 13.51

7 let, 12 mesecev

Pique: Čim prej zadeti, potem pa …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri Barceloni trdno verjamejo, da jim lahko uspe velik preobrat in se prebijejo v finale lige prvakov. Tudi branilec Gerard Pique je velik optimist.

V Münchnu so izgubili z 0:4, drevi bodo Bayern gostili. Zaostanek je visok, le malo je takšnih, ki verjamejo, da lahko Katalonci pridejo do preobrata. Pričakovano kljub vsemu niso obupali in verjamejo, da jim lahko uspe, kar doslej ni uspelo še prav nikomur.

''Čim prej moramo zadeti, potem bo vse skupaj lažje. Če bi zabili v začetnih minutah, bi pridobili na samozavesti, hkrati pa vnesli nemir v vrste Bayerna,'' sporoča Gerard Pique. ''Poraz z 0:4 je bil boleč. Takoj po tekmi smo bili poklapani in ne preveč prepričani v svoje sposobnosti. Z dnevi pa je vse skupaj lažje. Če bi me vprašali takoj po tekmi v Münchnu, bi rekel, da nimamo možnosti za napredovanje, zdaj je že drugače. Prepričan sem, da nam lahko uspe. Bomo pa potrebovali pomoč navijačev. Z njimi nam bo lažje,'' je še povedal branilec Barcelone, ki se dobro zaveda, da bo treba mrežo ohraniti nedotaknjeno. V nasprotnem primeru … ''Če bomo prejeli gol, bomo morali zadeti kar šestkrat, kar se zdi skorajda nemogoče. Toda tudi v primeru takšnega scenarija ne bi bilo konec naših sanj o napredovanju. Do zadnje minute moramo verjeti,'' je še povedal 26-letni Španec.

Ni skrivnost, od koga navijači Barcelone pričakujejo največ. Vse oči so uprte v Lionela Messija. Če bo imel argentinski zvezdnik svoj večer, bo Kataloncem veliko lažje. ''Imamo kar nekaj vrhunskih posameznikov, a on je seveda korak pred vsemi. Je najbolj pomemben člen v naši ekipi in najboljši nogometaš na svetu. Brez dvoma. Če bomo igrali dobro, bo tudi on lažje prišel do izraza. Verjamem, da je prav on tisti, ki nas lahko reši in režira velik preobrat,'' je še povedal španski reprezentant.

Ne spreglejte