Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
14.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 14.09

8 let

Pevnik: Pričakujem napredovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener slovenskih nogometnih prvakov Robert Pevnik je s kvalifikacijskim žrebom za uvrstitev v ligo prvakov zadovoljen in si v 2. krogu znova želi obračuna z zagrebškim Dinamom.

Domžale bodo evropsko popotovanje začele 15. ali 16. julija, ko bo njihov tekmec luksemburški prvak F91 Dudelange. "Kluba ne poznam, vseeno pa mislim, da je bil žreb ugoden. Nismo dobili najlažjega in tudi ne najtežjega nasprotnika. Vse državne lige napredujejo, tako tudi luksemburška in njihova reprezentanca. Lahko bi se pomerili z dosti bolj neugodnim nasprotnikom, zato pričakujem dve kvalitetni predstavi in napredovanje v 2. krog," pred evropskim debijem razmišlja Robert Pevnik.

Luksemburški prvak je za slovenske ljubitelje nogometa dokaj neznan tekmec, podobno tudi za domžalskega trenerja: "Moji skavti se bodo v naslednjih dneh dodobra pozanimali o tekmecu, sam pa ne poznam njihove kvalitete. Ko ga bolje spoznamo, bom lahko tudi kaj več povedal na to temo."

"Proti Dinamu se ne bomo predali"

Če se bodo slovenski prvaki prebili skozi 1. krog jih zelo verjetno znova čaka zagrebški Dinamo. Tekmeca sta moči merila že v minuli sezoni, ko so bili s skupnim izidom 5:2 uspešnejši hrvaški prvaki. Moštvo Branka Ivankovića ima kljub odhodu zvezdnika Luke Modrića tudi letos velike načrte v Evropi. Napovedujejo celo preboj v ligo prvakov. "V 2. krogu nas verjetno čaka Dinamo. Najprej se bomo morali vsi v klubu osredotočiti na ekipo iz Luksemburga in potem bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Če preskočimo prvo oviro, se bomo osredotočili na Dinamo," je za Sportal povedal Pevnik, ki Zagrebčane kot mnogi drugi že vidi v 2. krogu, saj je težko verjeti, da bi severnoirski Linfield lahko pripravil veliko presenečenje. "Kar se tiče Dinama, gre za atraktivnega tekmeca z bogatimi izkušnjami v Evropi. Mi ga cenimo, a če do dvoboja pride, se ne bomo predali."

Tekme na evropskem prizorišču so velika motivacija tudi za igralce, podobno je tudi pri Domžalah. "Vsi vemo, da je liga prvakov velik izziv za vse ekipe. Potrudili se bomo, da pridemo, kar se da daleč. Vsi bomo zelo motivirani, še posebej pa to velja za igralce, ki se tako dokazujejo na evropskem tržišču in si dvigujejo ceno," je za konec dejal Pevnik.

Ne spreglejte