Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 4. 2011,
20.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 28. 4. 2011, 20.08

7 let, 12 mesecev

Petrović: Ali bo klub sploh še deloval?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Milan Petrović je po vseh težavah zdaj že preteklost Primorja. Nekdanji strateg zadnjeuvrščene ekipe se boji za prihodnost kluba, slednjemu pa je želel pomagati po najboljših močeh. A ni mu uspelo ...

Vodstvo ajdovskega prvoligaša in Milan Petrović sta se v četrtek razšla. Sporazumno.

"Po težkem obdobju smo pričakovali, da bo zadeva pri licenciranju in finančnih sredstvih le stekla in da prejmemo vsaj dve plači. Toda do tega ni prišlo, posledično pa smo, tako jaz kot igralci, izgubili voljo. Od vsega, kar se je dogajalo, sem bil že močno utrujen. Verjamem pa, da so se v upravi trudili, ampak je, kot kaže, položaj očitno preveč zakompliciran. Mislim, da je prva liga preresno tekmovanje za nas in zaradi vsega, kar se je zgodilo, nikogar ne obtožujem. Nismo imeli ugodnih pogojev, ampak ni prisotne nobene krivde. Prekinitev je bila sporazumna in morda bomo kdaj spet sodelovali," je o dogajanju v "mestu burje" uvodoma za Sportal dejal Petrovič, ki ga skrbi prihodnost kluba: "Pojavlja se vprašanje, ali bo klub sploh deloval še v prihodnje ali pa bo vse popolnoma ugasnilo. Ljudje iz uprave se še vedno borijo, da bi obstal, tudi, če izpade iz prve lige. Bojim se namreč, da se to ne bo zgodilo. Ampak če obrnemo ploščo, domnevam, da si tudi Nogometna zveza Slovenije ne more privoščiti, da se liga ne bi nadaljevala z desetimi klubi."

Brez plače že pol leta

Ajdovci, ki so v tej sezoni nanizali zgolj pet zmag, ob tem pa so še sedemkrat remizirali ter kar 17-krat izgubili, se danes nahajajo na zadnjem mestu, ki jih neposredno pelje v drugo ligo. Kje tičijo razlogi črnega niza?

"Po končanem jesenskem delu smo izgubili osem igralcev, nekateri so si namreč našli boljše klube. Igralci, ki so ostali, so se hoteli dokazovati. Ko se je prvenstvo začelo, smo upali na pozitivne premike. A do tega ni prišlo. Obstajala so zagotovila, da bomo dobili plačo. A roki za plačilo so splavali po vodi in tako smo že pol leta brez enega evra. V taki situaciji ne moreš delati in trenirati. Zaradi tega nikogar ne obtožujem, a je težko in žal mi je, da nismo dvignili ekipe. Prav tako nismo imeli priložnosti, da bi se okrepili z igralci, ki imajo določeno ime. Vemo namreč, da so v ekipi prisotne poškodbe, padajo kartoni, potrebuješ pa tudi izkušene igralce, " je nič kaj prijetno situacijo slikovito opisal zdaj že nekdanji trener Primorja, ki se zaveda, da njegove nekdanje varovance do konca maja čaka silno težko delo: boriti za obstanek med elito, kar je skorajda misija nemogoče. "Največjo težavo bo predstavljal natrpan urnik sreda-sobota-sreda, saj se je ob takem ritmu težko spočiti. Poleg tega igralcem primanjkuje motivacije, povrh vsega je tukaj še finančna nestabilnost in zavedanje, kakšen je zaostanek za Triglavom," je bil odkrit Petrović.

Zahvala Ostojiću in Ihbeishehu

Kot nam je zaupal glavni akter omenjene zgodbe, je s celotnim dogajanjem na Primorskem povezano tudi dejstvo, zakaj v soboto proti Nafti ni sedel na ajdovski klopi.

"Vse skupaj se je začelo po tekmi s Koprom. Takrat se je zadeva zakomplicirala in nisem več našel prave motivacije. Na koncu smo z upravo ugotovili, da mislimo enako in smo se razšli. Verjamem, da bo Sandi Valentinčič igralce sedaj nekoliko razbremenil, saj menim, da sem svoj limit že izkoristil. Ko sem bil v klubu, smo se z nogometaši zmenili, naj se borijo za klubske barve in poskušajo igrati zaradi sebe, saj si bodo tako poleti lažje poiskali boljši klub," nam je zaupal športni pedagog, ki za konec ni pozabil na svoje nekdanje igralce: "Ob tej priliki bi se rad zahvalil kapetanu Ostojiču in Ihbeishehu, ki sta med drugim v pogovoru z upravo dala besedo zame. Zahvalil bi se tudi vsem igralcem za pošteno sodelovanje," je zaključil Petrović, ki je lansko leto na klopi zamenjal Vjekoslava Lokico.

Ne spreglejte