Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 5. 2011,
8.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 17. 5. 2011, 8.17

8 let

Pepe preprečil Ronaldu 52. gol (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vroči dnevi zgoščenih El Clasicov so že mimo, strelski dvoboj prvih asov Barcelone in Reala, Lionela Messija in Cristiana Ronalda, pa še vedno buri duhove. Kdo bo v tej sezoni dosegel več zadetkov?

Obe nogometni ikoni, zaradi osvojenega naslova španskih prvakov in uvrstitve v finale lige prvakov ima lahko več razlogov za zadovoljstvo Lionel Messi, sta v tej sezoni dosegli že več kot 50 zadetkov. S tem sta si zagotovila častno mesto v zgodovini španskega klubskega nogometa, saj se lahko kot prva pohvalita z omenjenim dosežkom.

Messi je imel na voljo še dodatno tirnico, saj je na začetku sezone odigral dve tekmi španskega superpokala. Predstavil se je v izjemni luči in dosegel tri zadetke, s tem pa si morda zagotovil tudi odločilno prednost pred največjim tekmecem, prvim zvezdnikom madridskega Reala. Cristiano Ronaldo bo priložnost, da ujame in morebiti celo prehiti razigranega Argentinca, iskal v zadnjem krogu španskega prvenstva. ''Beli baletniki'' se bodo pomerili z zadnjeuvrščeno Almerio, ki se je sprijaznila z odhodom v drugo ligo. Ker je CR7 v zadnjih krogih zadeval kot za stavo, bi lahko svoj strelski izkupiček še povečal. Že tako si je zagotovil zlati čevelj in trofejo Pichichi za najboljšega strelca Primere Division, če pa bi presegel mejo 38 zadetkov, bi postavil nov mejnik v zgodovini nogometa na Pirenejskem polotoku. Messija čakata še dve ''poslastici'' - prvenstveni izziv z Malago ter evropska poslastica z Man Utd.

Zanimivo je, da bi se Ronaldo lahko pohvalil že s 39 prvenstvenimi zadetki, vsaj tako navaja španski športni časnik Marca, ki je že od nekdaj bolj naklonjen poveličevanju madridskega velikana. V tretjem krogu je Real ugnal baskovskega ''soimenjaka'' iz San Sebastiana, Real Sociedad, pri zmagovitem zadetku pa je imel ogromne prste vmes prav Cristiano. Izvajal je prosti strel, žoga pa je nato v postavljenem zidu zadela soigralca Pepeja in v neubranljivem loku končala v mreži gostiteljev. Marca zagovarja tezo, da bi se na seznamu strelcev moralo pojaviti ime novopečenega dobitnika zlatega čevlja, vodstvo španske prve lige pa je zadetek pripisalo Pepeju.

Messi je s svojimi zadetki Barceloni neposredno zagotovil 53 točk, Ronaldo pa Realu sedem manj. Nekdanji as Manchester Uniteda, ki je v finalu lige prvakov v Rimu (2009) priznal premoč Barceloni, z Realom pa je Kataloncem podpisal predajo v polfinalu najbolj prestižnega tekmovanja, je 51 zadetkov razporedil na 24 tekem. Kadarkoli se je vpisal med strelce, Real ni izgubil. Kar 23-krat je zmagal, enkrat pa remiziral, tako da je osvojil 97,2 odstotkov možnih točk. Nekoliko bolj ranljiv obraz na tekmah, ko je mreže tresel Messi, je pokazala Barcelona. Argentinec, ki bo skušal ''gavče'' na Copa America poleti v vlogi gostiteljev popeljati do naslova, je zadetke razporedil na 25 tekem. Barcelona jih je 21 zmagala, dvakrat je remizirala, dvakrat pa je občutila grenkobo poraza. Osvojenih je bilo 86,6 odstotkov točk.

Ne spreglejte