Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 10. 2011,
10.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slaviša Stojanović slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 27. 10. 2011, 10.46

7 let, 12 mesecev

Pejković bi sodeloval s Stojanovićem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović v teh dneh izbira sodelavce, s katerimi se bo lotil izzivov. Želje, da bi opravljal vlogo trenerja vratarjev, ne skriva Nihad Pejković.

Kekov naslednik na selektorskem stolčku se pospešeno pripravlja na krstni nastop, prijateljsko tekmo z ZDA. Po uradnem ustoličenju, ki ga je v družbi vodstva Nogometne zveze Slovenije (NZS) opravil v ponedeljek na Brdu pri Kranju, se je lotil primarnih nalog. Izbora ožjih sodelavcev, s katerimi bo sestavljal strokovni štab, ter celostni analizi igre reprezentance v zadnjem obdobju. V torek je posvetil večino časa spoznavanju novih sodelavcev na krovni nogometni zvezi ter napovedal, da bo kmalu sporočil imena sodelavcev. Prav lahko se pripeti, da bo mesto vratarja še naprej opravljal Nihad Pejković. ''S Slavišo sem se že pogovarjal. Načeloma bi rad ostal del reprezentance. To si želim, podobno željo ima tudi 'Slave'. O tem sem se pogovarjal tudi z Matjažem (Kekom, op. p.). Nisem pa še nič podpisal,'' je Sportalu sporočil 43-letni Ljubljančan, ki ga z novim selektorjem slovenske izbrane vrste veže kar nekaj skupnih imenovalcev. Ne gre prezreti dejstva, da se poznata že od mladih nog, ko sta ljubezen do nogometne žoge izkazovala na Kodeljevu pri Slovanu. ''Sva soseda. V Štepanjskem naselju sva živela zelo blizu, najina bloka je ločevalo manj kot sto metrov, je pa zanimivo, da se v klubu najine poti niso nikoli združile. Morda se bodo pa v reprezentanci. Kar se tiče mene in če se bodo stvari postavile tako, kot bi se morale, potem bova skupaj sodelovala že 15. novembra na tekmi z ZDA. A zadnjo besedo bo pri tem imel Slaviša,'' je izpostavil nekdanji vratar, ki je v bogati karieri izkusil marsikaj. Manjkala je le pika na i v dresu slovenske reprezentance. Izmuznila se mu je zaradi nepričakovane ponudbe, ki jo je v obdobju, ko je zaman čakal na priložnost med slovenskima vratnicama, prejel iz Bosne in Hercegovine. Pozneje se je izkazalo, da je bil velika želja bodočega selektorja Srečka Katanca, ki mu je želel v času njegovega selektorskega dela ponuditi mesto prvega vratarja. Ker pa je ''Pejko'' vmes že zbral nastop za izbrano vrsto BiH, iz te moke pač ni bilo kruha.

Priložnost, da občuti delo v slovenski reprezentanci, mu je skoraj deset let kasneje omogočil Matjaž Kek. Pejković je prevzel nadzor nad vratarji, z izbranci pa je več kot zadovoljen. ''To, kar ima Slovenija na razpolago na vratarskem mestu, je vrhunsko,'' je pohvalil najboljše slovenske vratarje, s katerimi sodeluje nekajkrat na leto. Izstopa predvsem Samir Handanović. V Italiji je zelo cenjen in spoštovan, podobnega mnenja je tudi njegov reprezentančni ''učitelj'': ''Samir je vrhunski človek. Ne bi želel, da bi mu preveč laskal, ampak po mojem mnenju je eden izmed treh najboljših vratarjev na svetu. Vedno je lepo delati z vrhunskimi igralci, veliko izkušenj poberejo tudi mlajši kandidati. Sploh če imajo opravka s tako pridnim in korektnim soigralcem, kot je 'Sarma'. Lahko se res veliko naučijo.'' Handanovićev talent je kmalu prepoznal Stojanović, ki ga je še kot golobradega mladeniča iz Slovana pripeljal v Domžale, nato pa se je z odhodom v Videm začela pisati pravljica o najboljšem slovenskem vratarju. Če ne bo večjih odstopanj, bo v prihodnje reprezentančne priprave opravljal pod vodstvom Pejkovića.

Ne spreglejte