Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 5. 2016,
14.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Diego Simeone Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak PSG

Sreda, 11. 5. 2016, 14.16

6 let, 7 mesecev

Parižani želijo Ronalda, Simeoneja in … Oblaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Francoski velikan PSG, podprt s katarskim bogastvom, se noče zadovoljiti le z domačimi lovorikami. Pariški zvezdniki so na čelu z Zlatanom Ibrahimovićem gospodarji francoskih zelenic, kjer so si državni naslov z lahkoto zagotovili že nekaj mesecev pred zadnjim krogom. V prihodnji sezoni želijo osvojiti tudi Evropo, del projekta pa naj bi bili tudi Cristiano Ronaldo, Diego Simeone in ... slovenski vratarski biser Jan Oblak.

Parižanom je v ligi prvakov spodrsnilo v četrtfinalu, kjer so izpadli proti Manchester Cityju. Želja po evropskem prestolu je tako velika, da nameravajo v prihodnji sezoni močno okrepiti moštvo in na Park princev pripeljati odmevne okrepitve. Največja želja na seznamu je Portugalec Cristiano Ronaldo, ki blesti v dresu madridskega Reala in se bo z njim 28. maja potegoval za evropski naslov v Milanu.

Njegov tekmec bo slovenski vratar Jan Oblak, eden izmed stebrov jeklene obrambe Atletica, ki lahko v tej sezoni izenači rekord španskega prvenstva. V 37 krogih je prejel le 18 zadetkov. Če bi ostala njegova mreža nedotaknjena v zadnjem krogu proti Celti, bi s tem izenačil absolutni rekord iz sezone 1993/14, ki ga je postavil tedanji vratar Deportiva Paco Llano.

Bo prišel tudi Diego Simeone?

Želja PSG naj bi bil tudi Diego Simeone. | Foto: Želja PSG naj bi bil tudi Diego Simeone.

Francoski magazin France Football se je razpisal o tem, da bi radi Parižani poleg Ronalda v svojih vrstah pozdravili tudi 23-letnega Škofjeločana. Če se bodo odločili za ta korak, bodo morali rdeče-belim iz Madrida plačati okroglih sto milijonov evrov. Toliko znaša odškodninska klavzula za nekdanjega vratarja Olimpije in Benfice, ki ima z Atleticom sklenjeno pogodbo do leta 2021, mesto prvega vratarja pa bi izgubil Nemec Kevin Trapp, ki se je v tej sezoni izkazal z zelo dobro statistiko.

Če gre verjeti francoskemu mediju, se v prihodnji sezoni obeta tudi sprememba na trenerskem stolčku PSG. Če bo Laurent Blanc resnično pomahal v slovo, bi se lahko na vroči stolček usedel nihče drug kot Argentinec Diego Simeone, ki je v zadnjih treh sezonah popeljal rdeče-bele iz Madrida do dveh finalnih srečanj lige prvakov.

Tako obstaja možnost, da bi se iz Madrida v Pariz preselili kar trije nogometni znanci, ki so vsak na svoj način zaznamovali aktualno evropsko sezono. To so Ronaldo, Oblak in njegov trener Simeone, žarišče nogometne moči pa bi se čez noč preselilo v mesto, ki leži pod Eifflovim stolpom.

Že nekaj časa se spogledujejo s Cristianom Ronaldom

Še več kot za slovenskega vratarskega asa bi morali Parižani vložiti v prihod Ronalda, ki je skupaj z velikim tekmecem Lionelom Messijem zaznamoval zadnje desetletje svetovnega nogometa in se ga oklepa status prvovrstnega zvezdnika.

Portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda s prihodom v Pariz povezujejo že nekaj časa. | Foto: Portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda s prihodom v Pariz povezujejo že nekaj časa.

Ronaldov agent Jorge Mendes naj bi se že ustno dogovoril s predsednikom PSG Nasserjem El-Khelaifom, ki bi srčno rad najboljši francoski klub popeljal na evropski vrh. Pogodba Ronalda, najboljšega strelca madridskega Reala in lige prvakov, poteče leta 2018. Športni direktor PSG Leonardo bo imel sladke težave, saj ima francoski prvak eno najbogatejših klubskih blagajn na svetu, za uresničitev cilja, napada na evropski naslov, pa je pripravljen vložiti marsikaj. Se po zelo zanimivem finalu lige prvakov v Parizu obeta kupčija poletja?

Ne spreglejte