Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 20.22

8 let

Paragvaj z zmago na vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na torek je bila v Venezueli odigrana prva tekma 4. kroga južnoameriških kvalifikacij za nogometno SP 2010.

Domačini so s kar 5:3 premagali Bolivijce. Sicer je za pravi šok poskrbela Kolumbija, ki je z 2:1 ugnala vodilno Argentino. Brazilija je pripravila preobrat proti Urugvaju, Ekvador je nadigral Peru, Paragvaj pa je s prepričljivo zmago nad Čilenci skočil na vrh lestvice.

Brazilci so s precej sreče prišli do svoje druge zmage v teh kvalifikacijah. Urugvajci so bili boljši tekmec in imeli veliko priložnosti za zmago. "Na tekmi, kjer je bil najboljši igralec brazilski vratar, je popolnoma jasno, kdo je igral bolje," je po tekmi dejal selektor Urugvaja Oscar Tabarez. Njegovim varovancem je nekaj časa zelo dobro kazalo, saj je že v osmi minuti zadel veteran Sebastian Abreu. Zatem so Urugvajci nanizali številne priložnosti, a Luis Fabiano je tik pred koncem polčasa poskrbel za nepričakovano izenačenje. V drugem polčasu so gosti plačali davek "atomskega" prvega dela, kar je v 65. minuti z drugim golom na tekmi spet izkoristil napadalec Seville Luis Fabiano.

"V prvem polčasu res nismo igrali dobro, toda včasih si moštvo težko opomore. Zagotovo bomo izboljšali našo igro, uvedba kakšnih sprememb pa bi bila v tem trenutku povsem nesmiselna. Ostati moramo mirni, samozavestni in postopno odpraviti napake," je pojasnil brazilski selektor Dunga, ki je v drugem polčasu ob koncertu žvižgov zamenjal tudi zvezdnika Barcelone Ronaldinha, zadovoljen pa ni bil niti s predstavo Kakaja in Robinha.

Paragvajci so se z zmago v Čilu prebili na vrhe lestvice. Največ zaslug za to ima dvakratni strelec, branilec Paulo da Silva, za 1:0 pa je že v 23. minuti poskrbel napadalec mehiške ekipe Club America Salvador Cabanas. Že pred tem je Ekvador pod vodstvom novega selektorja Sixta Vizueteja v derbiju začelja na domačem terenu kar petkrat premagal perujskega vratarja. Šov je začel Walter Ayovi (zadel je tudi v 47. minuti), nadaljevala sta ga Ivan Kaviedes in Edison Mendez, ki ga je v 61. minuti s petim ekvadorskim golom tudi končal. Častni zadetek za Peru je zabil Andres Mendoza.

Južna Amerika bo sicer imela na SP 2010 v Južnoafriški republiki vsaj štiri predstavnike. Peta ekipa južnoameriških kvalifikacij se bo za dodatno mesto na SP v dodatnih dvobojih merila s predstavnikom Severne in Srednje Amerike ter Karibov.


Južnoameriške kvalifikacije za SP 2010, 4. krog

Torek: Venezuela : Bolivija 5:3 (2:2) Arismendi 20., 40., Guerra 82., Maldonado 89., 90.; Martins 19., 78., Arce 27.

Sreda: Kolumbija : Argentina 2:1 (0:1) Bustos 62., Moreno 82.; Messi 37., Tevez 25. (RK)

Ekvador : Peru 5:1 (3:0) Corozo 9., 47., Kaviedes 23., Mendez 43., 61.; Mendoza 86.

Četrtek: Brazilija : Urugvaj 2:1 (1:1) Fabiano 45., 65.; Abreu 8.

Čile : Paragvaj 0:3 (0:2) Cabanas 24., Barrios 45., 57.


Ne spreglejte