Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2010,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 8. 2010, 16.21

8 let

Özil: Ostal bom v Bremnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nadarjeni nemški vezist, za katerega se bori ''polovica Evrope'', bo kljub zanimanju tudi v naslednji sezoni igral za nemškega prvoligaša, Werder iz Bremna. Tako vsaj pravi sam.

Mesut Özil je navdušil z igrami na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, ko je bil z napadalcem Thomasom Müllerjem najboljši posameznik nemške vrste, ki je pokazala verjetno najlepši nogomet na prvenstvu in osvojila bron.

Za enaindvajsetletnega vezista so zanimanje pokazali številni klubi. Med njegovimi največjimi ''oboževalci'' naj bi bil Jose Mourinho, ki je pred dnevi v klub že pripeljal Özilovega reprezentančnega soigralca Samija Khediro iz Stuttgarta. Naslednja tarča naj bi bil Özil, a, kot vse kaže, se nadarjeni vezist, za katerega so zanimanje pokazali tudi Manchester United in londonska kluba Arsenal ter Tottenham, (še) ne bo selil.

''V Bremnu sem zadovoljen. Nikoli nisem podaljševal pogodbe s klubom in se nato odločil za odhod. Vselej sem jo spoštoval. Situacija pri meni je jasna. Pogodba z Werderjem me veže še leto dni in do takrat bom ostal v klubu,'' je povedal Özil in nadaljeval: ''V zadnjih dveh letih in pol nisem niti enkrat izrazil želje po odhodu iz kluba in tudi zdaj je tako. Denar pri meni ni pomemben. Spoštujem svoj klub in to bom dokazal tudi v prihodnosti.''

Werder ga morda vseeno proda

A besede Özila ne pomenijo, da je stvar zaključena. Mladi as nemškega nogometa je z Werderjem pogodbeno vezan do konca junija prihodnje leto.

Takrat bo iz kluba lahko odšel brez odškodnine, zdaj pa bi lahko v Bremnu z njim mastno zaslužili. Njegova tržna vrednost se giblje okoli 25 milijonov evrov in jasno je, da bi ga bili v njegove klubu ob ustrezni odškodnini pripravljeni prodati. Do konca prestopnega roka je še kar nekaj časa…

Ne spreglejte