Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 4. 2008,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 2. 4. 2008, 9.21

8 let

Otoška četrtfinalna poslastica v Londonu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drevi bo v Londonu na sporedu prva četrtfinalna tekma lige prvakov med Arsenalom in Liverpoolom. Omenjena otoška kluba sta v osmini finala prekrižala načrte veljakoma iz Milana.

Bleščeča predstava Arsenala na povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti Milanu je ob neslavnem nizu šestih tekem brez zmage v domačem prvenstvu že zbledela. Težko priigrana prednost pred ''rdečimi vragi'' je bila v trenutku izgubljena, na lestvici je ''topničarje'' prehitel še Chelsea.

Kanček optimizma na boljše čase Londončanov, ki po izgubi Eduarda nikakor niso več znali ponoviti iger iz jesenskega dela, je ponudila ''epska'' pot do dragocene zmage na sobotnem gostovanju pri Boltonu. Z igralcem manj so si navkljub zaostanku z dvema zadetkoma skovali pot do treh točk. Misli na državni naslov so ponovno oživele.

Začetek velikega niza

''Pred nami je deset odločilnih dni v tej sezoni. Čakajo nas tri tekme z Liverpoolom (še ena v prvenstvu), nato pa še gostovanje na Old Traffordu. Ne smemo zanemariti pomembnosti prvega dvoboja. Z zmago nad Boltonom smo si povrnili samozaupanje. Zdaj ponovno verjamemo, da lahko premagamo vsakogar. Pa naj si gre za domače ali pa evropsko tekmovanje,'' je dejal trener Arsenala Arsene Wenger. Ko je ''zatajil'' najboljši klubski strelec v tej sezoni Emmanuel Adebayor, so se nove točke nabirale v zelo skromnem številu. Zdaj gledajo ''rdeče-beli'' iz severnega dela Londona v hrbet ManU, zaostajajo pa šest točk. Pred štirimi leti so v edinem dosedanjem ''angleškem'' dvoboju v ligi prvakov izpadli proti Chelseaju. Poškodovanega Bacaryja Sagnaja bo zamenjal Emmanuel Eboue.

Vrača se Mascherano

Tako kot Arsenal je tudi Liverpool v osmini finala izločil znamenito ekipo iz Milana. Lanskoletnemu finalistu je moral na obeh tekmah priznati premoč Inter, ki je okusil izjemen občutek vodenja Rafaela Beniteza na evropskih tekmah. Če bi s podobno uspešnostjo ''krmaril'' tudi v angleškem prvenstvu, potem bi bili njegovi izbranci bistveno višje od trenutnega četrtega mesta. Tako jim ostaja za največji cilj preboj v veliki finale lige prvakov. Statistika govori v prid nogometašem iz mesta legendarnih ''kuštravcev''. V enajstih četrtfinalnih obračunih v ligi prvakov so se kar osemkrat prebili v nadaljevanje, za nameček pa so v minulih štirih letih dvakrat v polfinalu obračunali s Chelseajem in dokazali, da zmorejo nadaljevali evropsko pot tudi proti angleškim predstavnikom. V moštvo se po odsluženi kazni vrača Argentinec Javier Mascherano, navijači pa pričakujejo nadaljevanje strelske forme španskega zvezdnika Fernanda Torresa, ki se je v tej sezoni v različnih tekmovanjih vpisal v dresu Liverpoola med strelce že 28-krat.

Ne spreglejte