Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 12. 2007,
10.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 21. 12. 2007, 10.38

8 let

Ostalo jih je le še šestnajst

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometni navdušenci že nestrpno čakajo na žreb parov osmine finala lige prvakov, ki se bo pričel danes v Nyonu ob 12. uri. Večino klubov tvorijo moštva iz Anglije, Španije in Italije.

V dosedanjem delu lige prvakov se je izmed držav najbolj izkazala Anglija, ki bo imela v osmini finala vse štiri svoje predstavnike. Pri Špancih je nepričakovano doletela bridka usoda ''netopirje'' iz Valencie, Italijanom pa je preprečil stoodstotni izkupiček neprepričljivi Lazio. Obe državi bosta imeli v druščini najboljših šestnajst klubov tri predstavnike, po enega pa bodo dale še Nemčija, Francija, Škotska, Turčija, Grčija in Portugalska.

V drugi skupini, ki jo sestavlja osem drugouvrščenih ekip iz uvodnega skupinskega dela, veljajo za najbolj nezaželjene tekmece Liverpool, Arsenal, Lyon in Roma. Po drugi strani ne bi imel nihče od osmih velikanov iz prve ''jakostne'' skupine (med njimi je tudi nekdanji evropski klubski prvak Porto) prav nič proti, če bi mu žreb nameril Olympiakos ali pa Fenerbahče.

Brez moštev z Vzhoda

Med najboljših 16 klubov na Stari celini se ni uvrstil nobeden predstavnik z Vzhoda, ''podvig'' ni uspel niti bogatim enajstericam iz Rusije in Ukrajine, kar je svojevrsten dokaz o moči in nadvladi treh najmočnejših prvenstev v Evropi v tem trenutku (Anglija, Španija in Italija).

V osmini finala se ne bosta smela neposredno pomeriti kluba iz iste države, prav tako se ne bosta mogla ponovno srečati dve ekipi, ki sta se v tej sezoni že dvakrat pomerili v skupinskem delu. Drugouvrščena ekipa bo igrala prvo tekmo na domačem igrišču, na povratnem dvoboju pa bo imel omenjeni privilegij nekdo iz prve skupine.

Dvoboji osmine finalov bodo na sporedu 19. in 20 februarja ter 4. in 5. marca 2008.


Ne spreglejte