Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
6. 8. 2013,
7.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Cvijanović NK Maribor NK Maribor

Torek, 6. 8. 2013, 7.07

8 let

Orožja so skrita, pokazali jih bodo na igrišču

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tudi Goran Cvijanović je pripravljen na vsaj 90 minut boja in prepričan, da bo Mariboru uspelo preskočiti novo evropsko oviro in se prebiti korak bližje nogometnemu raju.

Že četrto leto je primorski nogometaš v Ljudskem vrtu. Evropski vzpon Maribora se je, naključno ali ne, začel prav z njegovim prihodom. Najprej play-off za ligo Europa, potem dvakrat zapored preboj v skupinski del tega tekmovanja. Zdaj so slovenski prvaki pred novim uspehom, ki bi jim še tretjič zapored zagotovil nastopanje v skupinskem delu lige Europa in jim hkrati omogočil, da se drugič zapored potegujejo za ligo prvakov. Jim bo uspelo? "Jaz verjamem, da nam bo. Že v Nikoziji smo pokazali, da smo dobro pripravljeni. Tako fizično kot tudi psihološko. Prepričan sem, da bomo tokrat igrali še bolje, kot smo na prvi tekmi," je sporočil Goran Cvijanović, ki se pritiska, ki ga prinašajo velika pričakovanja navijačev, ne boji. "Smo dovolj izkušeni. Ne nazadnje smo bili v preteklosti že nemalokrat v podobnem položaju. Proti Birkirkari, na primer, je bil pritisk še večji, pa nam je uspelo. Pritisk je, vsaj zame, dodatna spodbuda. Zagotovo bo lepo igrati pred polnim Ljudskim vrtom. Navijači bodo za nas velik plus. Ko prideš na zelenico in slišiš, kako te spodbuja 12.000 ljudi, je to le dobro. Zame osebno pritisk ne bo težava. Verjamem, da podobno velja tudi za soigralce," je še povedal vezist, ki se je v majici Maribora prebil vse do reprezentance. Čeprav ga na zadnjem seznamu Srečka Katanca ni, prav gotovo spada v širši krog izbrane vrste. O tem kdaj drugič, zdaj je pomemben zgolj in samo Maribor.

Ne bodo se branili, a tudi 0 : 0 bo super

"Čaka nas zelo težka tekma. Novih 90 minut boja. Zdaj bodo morali biti Ciprčani tisti, ki bodo lovili rezultat. Mi bomo morali biti pametni in odigrati tako, kot se bomo dogovorili. Verjamem, da se bomo ob koncu tekme skupaj z navijači veselili," je dejal 26-letnik, ki obljublja, da se Maribor ne bo zgolj branil, a hkrati dodaja, da s soigralci na poti do cilja ne bo izbiral sredstev. "Jasno je, da se ne nameravamo zgolj braniti. Rezultat 1 : 1 s prve tekme je dober, a tudi varljiv. Jasno je tudi to, da je to, kako bomo igrali, v veliki meri odvisno od razvoja dogajanj na igrišču. Pomembno je le, da se bomo na koncu veselili. Če bo rezultat 0 : 0, se seveda ne bomo pritoževali," je še povedal in izrazil prepričanje, da ima Maribor kljub številnim dobrim rezultatom, ki jih je nanizal v tej sezoni, še vedno veliko prostora za napredek. "Rezerve so vedno. Če nam bo uspelo nasprotniku vsiliti naš način igre in bomo imeli pobudo, bo dobro. Poleg tega imamo še nekaj skrivnih orožij, ki pa jih ne bi izdajal. Upam, da jih boste videli jutri," si je za konec zaželel nogometaš, ki je v tej sezoni v polno meril že dvakrat. Enkrat v superpokalu in enkrat v Europi. Prav gotovo se niče ne bi pritoževal, če bi danes zabil še drugi evropski gol v tej sezoni.

Ne spreglejte